search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 04:09
MENU CLOSE

Σεισμός στην Εύβοια: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί νέος ισχυρός μετασεισμός» -Περισσότεροι από 100 οι μετασεισμοί

29.12.2022 19:39
seismos_evoia_2812_new

Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός ισχυρού μετασεισμού στην κεντρική Εύβοια, ανακοίνωσε μετά τη νέα συνεδρίαση της την Πέμπτη η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου.

«Σύμφωνα με τα ομόφωνα πορίσματα της Επιτροπής, η μέχρι τώρα σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών περιλαμβάνει, εκτός από τον χτεσινό σεισμό μεγέθους 4.9 της κλίμακας Ρίχτερ, περισσότερους από 100 σεισμούς με μέγιστο μέγεθος το 3.5 » αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ταυτόχρονα σημειώνεται ότι «η διάσταση της σεισμικής ακολουθίας είναι συμβατή με το μέγεθος του μεγαλύτερου σεισμού και τα μεγέθη των μετασεισμών είναι σχετικά μικρά, επομένως δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα εκδήλωσης ισχυρού μετασεισμού».

Για τον λόγο αυτό όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, συμπεριλαμβανομένων και των ΕΜΑΚ, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα.

Σε κατάσταση επιφυλακής και υψηλής ετοιμότητας παραμένει η Πολιτική Προστασία και όλες οι αρμόδιοι φορείς για τον σεισμό στην Εύβοια.

Στους πολίτες συστήνεται:

-να αποφεύγουν την είσοδο και την παραμονή τους σε κτίρια που τυχόν έχουν υποστεί βλάβες ή έχουν χαρακτηριστεί προσωρινά «Μη Κατοικήσιμα» από τα αρμόδια κλιμάκια μηχανικών

-να επιλέγουν ασφαλείς διαδρομές κατά τη μετακίνησή τους μέσα στον αστικό ιστό.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν 81 αυτοψίες από κλιμάκια μηχανικών σε κτίρια στα Ψαχνά και την γύρω περιοχή καθώς και τη Χαλκίδα.

Διαβάστε επίσης:

Βανδαλισμός εβραϊκού μνημείου στο ΑΠΘ: Ομόθυμη καταδίκη από την εκπαιδευτική κοινότητα και τον πολιτικό κόσμο

Σάλος στον Ίασμο: Ο δήμαρχος καρατόμησε τους αντιδημάρχους με τη… δικαιολογία ότι είναι «Γκιουλενιστές»

Δημητρακόπουλος για εμβάσματα προς Καϊλή στον Παναμά: «Εμείς ζητήσαμε έρευνα για να διαπιστωθεί ότι είναι πλαστά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19