search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:16
MENU CLOSE

Κίνα: Δραματικό μήνυμα Σι Τζινπίνγκ – Καλεί σε ενότητα για τη «νέα φάση» διαχείρισης του κορωνοϊού (Video)

31.12.2022 18:52
Κίνα-κορωνοϊός: Μόλις 17 κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες - Media

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ απηύθυνε σήμερα έκκληση για μεγαλύτερες προσπάθειες και ενότητα καθώς η χώρα εισέρχεται σε «νέα φάση» στην προσέγγισή της για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία του που προβλήθηκε τηλεοπτικά ο Σι είπε ότι η Κίνα έχει ξεπεράσει τις άνευ προηγουμένου δυσκολίες και προκλήσεις στη μάχη κατά της COVID-19 και ότι η πολιτική της «αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο» όταν το απαίτησε η κατάσταση και η χρονική συγκυρία.

«Μετά το ξέσπασμα της επιδημίας…η πλειονότητα των εργαζομένων, κυρίως το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και οι απλοί εργαζόμενοι πολίτες αψήφησαν τις κακουχίες και συνέχισαν (τη ζωή τους) θαρραλέα. Επί του παρόντος, η πρόληψη και ο έλεγχος της πανδημίας εισέρχονται σε μια νέα φάση, είναι ακόμη μια εποχή για αγώνα, όλοι επιμένουν και εργάζονται σκληρά κι η ανατολή είναι μπροστά μας. Ας εργαστούμε σκληρότερα, η επιμονή σημαίνει νίκη και η ενότητα σημαίνει νίκη», είπε ο Σι.

Νωρίτερα, μέσα στο μήναm το Πεκίνο κατήργησε τη χαρακτηριστική προσέγγισή του που βασιζόταν στη μαζική διενέργεια τεστ και στις επικεντρωμένες καραντίνες και λοκντάουν–την οποία επέβαλε επί σχεδόν τρία χρόνια.

Η αλλαγή της πολιτικής οδήγησε σε ένα κύμα νέων μολύνσεων στη χώρα, σε περαιτέρω μείωση της οικονομικής δραστηριότητας ενώ προκάλεσε και διεθνή ανησυχία με πολλές χώρες να επιβάλουν περιορισμούς σε ταξιδιώτες από την Κίνα.

Η απόφαση της Κίνας να σταματήσει την πολιτική της μηδενικής κόβιντ την εξομείωσε με τις υπόλοιπες χώρες που στο μεγαλύτερο μέρος τους έχουν ανοίξει εκ νέου και συνυπάρχουν με τον ιό.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τις άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις για την πολιτική που εισήγαγε ο Σι–η ισχυρότερη ένδειξη λαϊκής απείθειας κατά τη διάρκεια της δεκαετούς θητείας του στην προεδρία που συνέπεσε με τα δυσοίωνα στοιχεία για την ανάπτυξη της 17 τρισ. δολαρίων κινεζικής οικονομίας.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – ΕΟΔΥ: «Η πρόσφατη έξαρση κρουσμάτων στην Κίνα δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία»

«Holiday Heart Syndrome»: Το γιορτινό σύνδρομο που βλάπτει την καρδιά – Τι πρέπει να προσέξετε

Νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον οδεύει ταχύτατα να γίνει η κυρίαρχη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:15