search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:31
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Λεπτομερή δεδομένα έως τις 3 Ιανουαρίου ζήτησε ο ΠΟΥ από την Κίνα

31.12.2022 01:06
Κίνα-κορωνοϊός: Μόλις 17 κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες - Media

Συνάντηση κορυφής ανάμεσα σε στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Πεκίνου, για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ενώ διάφορες χώρες καθιστούν -η μία μετά την άλλη- υποχρεωτικό το τεστ COVID-19 στους ταξιδιώτες από Κίνα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε τους Κινέζους επιστήμονες να παρουσιάσουν λεπτομερή δεδομένα για τη γενετική αλληλουχία του ιού σε μια συνάντηση της Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας για την Εξέλιξη του Ιού SARS-CoV-2 στις 3 Ιανουαρίου.

Ο ΠΟΥ ζήτησε, ακόμη, την τακτική κοινή χρήση συγκεκριμένων και σε πραγματικό χρόνο δεδομένων σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων: περισσότερων δεδομένων γενετικής αλληλουχίας, δεδομένων για τον αντίκτυπο της νόσου, συμπεριλαμβανομένων των νοσηλειών, των εισαγωγών στη ΜΕΘ και των θανάτων και δεδομένων για τους εμβολιασμούς που πραγματοποιήθηκαν και την κατάσταση εμβολιασμού, ειδικά σε ευάλωτα άτομα και άτομα άνω των 60 ετών.

Οι Κινέζοι επιστήμονες καλούνται να συνεργαστούν πιο στενά σε δίκτυα εμπειρογνωμόνων COVID-19 υπό την ηγεσία του ΠΟΥ, συμπεριλαμβανομένου του δικτύου κλινικής διαχείρισης COVID-19. 

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγή χρόνου: Χωρίς φιλιά, λόγω ιώσεων – «Δύσκολοι μήνες Ιανουάριος και Φεβρουάριος», προειδοποιεί η Ματίνα Παγώνη (Video)

Αλκοόλ: Το κόλπο για να «γλιτώσετε» το hangover

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05