search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 12:55
MENU CLOSE

Θεωρίες συνωμοσίας αναπαράγει ο Ζελένσκι: Δεν γνωρίζει αν ο Πούτιν είναι… ζωντανός – Η απάντηση του Κρεμλίνου

19.01.2023 16:28
Zelenski- diaggelma Putin- new

«Τροφή» στις γνωστές θεωρία συνωμοσίας για την υγεία του Πούτιν που υπάρχουν εδώ και 10-20 χρόνια έδωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, αφού δεν γνωρίζει, όπως είπε, αν ο Ρώσος πρόεδρος είναι ζωντανός ή… νεκρός.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχω με ποιον να μιλήσω. Δεν είμαι σίγουρος καν αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ζωντανός ή νεκρός. Δεν καταλαβαίνω αν ο Ρώσος ηγέτης είναι ακόμα ζωντανός και παίρνει τις αποφάσεις» στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν καταλαβαίνει καν «πώς μπορεί κάποιος να υπόσχεται στους Ευρωπαίους ηγέτες ένα πράγμα και την επόμενη μέρα να εξαπολύει μια εισβολή πλήρους κλίμακας σε μια χώρα. Δεν καταλαβαίνω ακριβώς με ποιον έχουμε να κάνουμε. Όταν λέμε “ειρηνευτικές συνομιλίες”, δεν καταλαβαίνω ακριβώς με ποιον πρέπει να τις κάνουμε».

Το Κρεμλίνο απάντησε πως τόσο ο Πούτιν όσο και ολόκληρη η Ρωσία, παραμένουν ζωντανοί.

«Είναι σαφές ότι τόσο η Ρωσία όσο και ο Πούτιν αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για τη σημερινή Ουκρανία και για τον Ζελένσκι. Και είναι σαφές ότι από καθαρά ψυχολογική άποψη, ο Ζελένσκι θα προτιμούσε να μην υπήρχε ούτε η Ρωσία ούτε ο Πούτιν» είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όσο πιο γρήγορα η Ουκρανία και ο Ζελένσκι συνειδητοποιήσουν ότι η Ρωσία και ο Πούτιν υπάρχουν και θα υπάρχουν και ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να εγκαταλείψουν κάθε τι ρωσικό, τόσο το καλύτερο για εκείνους», πρόσθεσε.

Οι φήμες χωρίς στοιχεία, για την υγεία του Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν «φουντώσει» περισσότερο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο, παρά τους ισχυρισμούς, το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι κάτι δεν πάει καλά, ενώ και από την καθημερινή παρουσία του Ρώσου πρόεδρου φαίνεται πως χαίρει άκρας υγείας.

Έχει ακουστεί ότι μπορεί να πάσχει από πάρκινσον μέχρι και από καρκίνο και πως ακολουθεί συγκεκριμένες και ακριβές θεραπείες, ενώ το πιο ακραίο σενάριο είναι ότι ο πραγματικός Πούτιν… πέθανε στις αρχές του 2000 και αντικαταστάθηκε από έναν σωσία του, τον οποίο γνωρίζουμε και εμείς σήμερα ως τον Ρώσο ηγέτη.

Μάλιστα όσοι υπερασπίζονται αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας, ισχυρίζονται πως ακόμα και να είχε πεθάνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, οι συνεργάτες του και οι έμπιστοί του θα ήταν ικανοί να συγκαλύψουν τον θάνατό του για να παραμείνουν στην εξουσία.

Αξίζει να σημειωθεί μια άλλη θεωρία συνωμοσίας που αναφέρει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι απλώς μια… μαριονέτα, την οποία υποκινούν πολύ ισχυροί και πλούσιοι ολιγάρχες για να τους εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Όσο… δύσκολο είναι βέβαια να αποδείξει το Κρεμλίνο ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαίρει άκρας υγείας και ο Ρώσος πρόεδρος ότι δεν είναι ελέφαντας, τόσο δύσκολο είναι και για τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ να αποδείξει ότι δεν… σκοτώθηκε σε τροχαίο το 1966.

Διαβάστε επίσης:

Ρομπέρτα Μέτσολα: Τα 125 δώρα που «ξέχασε» να δηλώσει η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου (photos)

Σπάνια ανακάλυψη στην Ινδία: Παλαιοντολόγοι βρήκαν 92 απολιθωμένες φωλιές δεινοσαύρων με 256 αυγά (photos)

Προειδοποίηση Μεντβέντεφ για Ουκρανία: «Πυρηνικές δυνάμεις δεν έχασαν ποτέ μεγάλες συγκρούσεις»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18