search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:08
MENU CLOSE

«Καρφιά» Λαβρόφ κατά Αθήνας: Ήμασταν φίλοι με τους Έλληνες – Υποτάχθηκαν στην αμερικανική επιταγή

24.01.2023 11:32
lavrof_new

Ανοιχτά την δυσαρέσκεια της Μόσχας για την στάση της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία εξέφρασε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, σε tweets του που ανέβασε η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα χρεώνει στην Αθήνα ότι επέλεξε να έχει στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ.

«Ήμασταν φίλοι με τους Έλληνες. Σημειώσαμε τις μεταμορφώσεις στην ηγεσία της χώρας. Αναγκάστηκε ή η ίδια συμφώνησε να υποταχθεί στην αμερικανική επιταγή. Βγάλαμε τα συμπεράσματα σε σχέση με εκείνους που τόσο ευχάριστα υποστήριξαν την επιθετικότητα κατά της Ρωσίας», αναφέρει το tweet της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

«Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν από τις πιο φιλικές προς εμάς χώρες. Είχαμε έναν τεράστιο αριθμό κοινών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων. Η οικονομική συνεργασία αναπτύσσονταν ενεργά για το καλό των αμοιβαίων συμφερόντων. Η ταχύτητα, με την οποία μετέβησαν όχι μόνο στο “στρατόπεδο” εκείνων που υπέγραψαν τις κυρώσεις, αλλά και στην ομάδα των ηγετών των αντιρωσικών δράσεων, ήταν περίεργη. Καθρεφτίζει την επιβαλλόμενη γραμμή της επιθετικής αντιπαράθεσης και όχι το συμφέρον των Ελλήνων», προσθέτει o Λαβρόφ.

Διαβάστε επίσης:

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Επιτυχημένη η 5η Συνδιάσκεψη – Με αισιοδοξία η αντικαπιταλιστική Αριστερά στις πολιτικές και εκλογικές μάχες

Στην ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές ο Τσίπρας – Συνάντηση με Σακελλαροπούλου το απόγευμα

Υποκλοπές – Euractiv: Η PEGA θα ζητήσει προστασία ΑΔΑΕ και Ράμμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:08