search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:01
MENU CLOSE

Το ΠΑΣΟΚ ως ο αναγκαίος πολιτικός ζωτικός χώρος

25.01.2023 14:31
glavinas_new

Χωρίς αμφιβολία, διανύουμε μία ιδιαίτερη πολιτική περίοδο, πυκνή και τοξική, λίγους μόλις μήνες πριν τις εθνικές εκλογές.

Ζούμε, δηλαδή, σε ένα ζοφερό πολιτικό τοπίο γεμάτο αβεβαιότητες, παρεκβάσεις και παραδοξότητες. Την ίδια ώρα, τα μηνύματα που λαμβάνουν οι πολίτες από τις ηγεμονεύουσες πολιτικές δυνάμεις μόνο αισιόδοξα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Το αντίθετο συμβαίνει. Κυριαρχεί η άρνηση, η απαξίωση, ο θυμός και δυστυχώς η απογοήτευση, στοιχεία διαλυτικά για την ποιότητα της δημοκρατίας μας.

Απέναντι σε αυτή την πορεία προς την πολιτική άβυσσο με μοναδικό κέρδος την υπεράσπιση του κομματικού θέσφατου, στο ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής έχουμε λάβει συλλογικά εδώ και χρόνια μία πατριωτική πλην όμως ριψοκίνδυνη για πολλούς θέση. Να υπερασπιζόμαστε τις πολιτικές μας θέσεις και τον πολιτικό μας χώρο λαμβάνοντας πάντα υπόψη το εθνικό συμφέρον, αυτό που είναι επωφελές για τους πολίτες της χώρας και όχι ό, τι υπηρετεί αποκλειστικά ένα πρόσκαιρο κομματικό πλεονέκτημα.

Άλλωστε, η τραυματική εμπειρία της δεκαετούς κρίσης και τα μαθήματα που αυτή προσέφερε σε κάθε πτυχή της, έχουν οπλίσει την παράταξη μας με γνώση, ωριμότητα και σύνεση για κάθε πολιτική απόφαση, για κάθε πολιτική θέση που επηρεάζει τη ζωή και την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών.

Στον αντίποδα, οι δύο εκπρόσωποι του ισχνού και υπό αίρεση δικομματισμού Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύουν καθημερινά και σε κάθε περίπτωση την αναποτελεσματικότητα του υπό λειτουργία πολιτικού μοντέλου που προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβιώσει. Τεχνητές πολώσεις, ατελέσφοροι διάλογοι που καταλήγουν σε αποκρουστικές για τον θεατή κοκορομαχίες, μάταιη αναζήτηση πολιτικών θριάμβων έναντι του εχθρού που χάνουν την αξία τους την επόμενη στιγμή. Οι πολίτες χάνουν καθημερινά το ενδιαφέρον τους, η πολυαγαπημένη για εμάς πολιτική «ταλαιπωρείται» από κακότεχνους επαγγελματίες της πολιτικής.

Κάπου εκεί, οι «Κασσάνδρες» της πολιτικής επιχειρούν να θέσουν το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής «εκτός μεταλλίων», θεωρώντας ότι η τρίτη θέση στη σειρά κατάταξης με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα σημαίνει εξαρχής παρακμή και ήττα. Βολική και ανώδυνη οπτική μπροστά στα όσα διακυβεύονται για τους πολίτες και το μέλλον τους το 2023.

Όσοι σπεύδουν στα αλήθεια να τοποθετήσουν το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής στο βάθρο των ηττημένων, ξεχνούν επί τούτου πως η δημοκρατική παράταξη συνιστά τον ζωτικό χώρο για την προάσπιση των προοδευτικών πολιτικών στη χώρα, αναγκαίο όρο για την σταθερότητα και την ευημερία στην επόμενη μέρα της χώρας, προοπτική που απεύχονται οι εκφραστές του αδύναμου δικομματισμού.

Απεναντίας, το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής περιφρουρεί τις δημοκρατικές αρχές και μαζί τις τύχες εκατομμυρίων Ελλήνων, αφού δεν χαρίζεται ούτε στον νεοφιλελεύθερο αυταρχισμό της κυβέρνησης, ούτε στον αριστερόστροφο λαϊκισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά παρεμβαίνει κριτικά, θεσμικά και συντεταγμένα για την προστασία των δημοκρατικών αρχών του τόπου. Η προοδευτική παρακαταθήκη του κόμματος είναι αυτή που κατευθύνει το λόγο και τα έργα της νέας γενιάς στελεχών μας, δίνοντας συνέχεια στο ρόλο και το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης στη χώρα.

Στην προοπτική αυτή, στις επικείμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής δίνει στους Έλληνες πολίτες μία διαφορετική εναλλακτική πολιτική επιλογή. Αυτήν την επιλογή οικοδομούμε μέρα με τη μέρα συναισθανόμενοι την ευθύνη και το βάρος που μας αναλογεί. Χιλιάδες πολίτες ασφυκτιούν πολιτικά στα στενά όρια μίας ατελέσφορης πολιτικής αντιπαράθεσης, στην οποία οι ομοιότητες των μονομάχων Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ τελικά είναι περισσότερες από τις διαφορές τους.

Χωρίς αυταπάτες, όμως, η πορεία που επιλέξαμε δεν είναι εύκολη και απαιτεί υπομονή και πίστη. Η χώρα, ωστόσο, έχει αυτή τη στιγμή ανάγκη έναν επαρκή πολιτικό ζωτικό χώρο, που θα απελευθερώσει τους πολίτες και θα αναδείξει τις πολιτικές αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα, για να ανταποκριθεί στο απρόβλεπτο και δυσοίωνο μέλλον. Έχουμε την πίστη και το όραμα να τους εκφράσουμε. Θα τα καταφέρουμε, καταφέρνοντας να αλλάξουμε προς το συλλογικό καλό, τους όρους του αύριο, όπως το παρελθόν μας έχει αποδείξει και το μέλλον μας υπόσχεται.

*Ο Αθανάσιος Γλαβίνας είναι Διευθυντής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής 

Διαβάστε επίσης:

Ο Μητσοτάκης υπόσχεται «καλύτερες μέρες» – Μπορεί κανείς να τον πιστέψει;

Στην κοροϊδία της κυβέρνησης να απαντήσουμε με νέους πιο δυναμικούς αγώνες και ισχυρό το ΚΚΕ!

«Αυτόκλητοι προσκεκλημένοι» και «αυτόκλητοι ωτακουστές»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:01