search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:38
MENU CLOSE

Τάκης Θεοδωρικάκος: Θα συνεχίσουμε την κάθαρση της ΕΛ.ΑΣ. (Video)

31.01.2023 18:05
theodorikakos_new

Στην έντονη κριτική της αντιπολίτευσης και στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να παραιτηθεί απαντά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Είναι αμετάκλητη απόφασή μας να συνεχίσουμε την κάθαρση, παρά τις μεθοδεύσεις εναντίον μας και τις σκευωρίες» ξεκαθάρισε, μεταξύ άλλων, για την Ελληνική Αστυνομία, στην ανακοίνωσή του, ο Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Η κάθαρση στην αστυνομία, για μας είναι προτεραιότητά στην πράξη.

Όπως αποδείξαμε και στις πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών, με αιχμή την υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου, της οποίας ο Διοικητής δεν παρείχε ούτε καν τη στοιχειώδη ενημέρωση στον ίδιο τον υπουργό, για πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις, που είχαν σταλεί σε αυτόν και αφορούσαν και ενδεχόμενες συναλλαγές κακοποιών με αστυνομικούς.

Είναι αμετάκλητη απόφασή μας να συνεχίσουμε αυτή την κάθαρση, παρά τις μεθοδεύσεις εναντίον μας και τις σκευωρίες.

Επιτρέψτε μου, επίσης, να υπενθυμίσω στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι στα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα έμειναν 183 δολοφονίες πολιτών ανεξιχνίαστες. Παραμένουν άγνωστοι οι δράστες, αποτελώντας ένα ανοιχτό τραύμα δικαιοσύνης και δημοκρατίας.

Είναι ευθύνη μας να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για να το αντιμετωπίσουμε».

Πολιτική αντιπαράθεση

Πολιτικές προεκτάσεις έχει λάβει η υπόθεση διαφθοράς υψηλόβαθμων αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι φέρονται να επικοινωνούσαν με «νονούς της νύχτας» για να ικανοποιούν αιτήματα, να κάνουν πλημμελείς ελέγχους στη δράση τους και να μετακινούν «δικούς τους» ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ», που αποκαλύπτει διαλόγους ανάμεσα σε στελέχη της Κατεχάκη και μαφιόζους του υποκόσμου οδήγησαν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δώσει εντολή για να εκλεχθούν τα δημοσιεύματα από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ενώ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή σε δύο εισαγγελείς για να ερευνήσουν ταχύτατα την υπόθεση.

Τη Δευτέρα ο Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε από το βήμα της Βουλής για την πολύκροτη υπόθεση καθώς και για τον διορισμό του νέου διοικητή της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ κ. Πούπουζα, αφήνοντάς παράλληλα αιχμές για το έργο του προκατόχου του κ. Κοσσυβάκη.

«Όταν την Κυριακή (σ.σ. 29.01.2023) διάβασα το δημοσίευμα του «Βήματος», είχα μόνο μία επιλογή. Να δώσω εντολή στην ΕΛΑΣ να στείλει αυτό το δημοσίευμα και ό,τι σχετικό υπάρχει στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για να το ελέγξει και ταυτόχρονα να σταλούν αυτά στον Εισαγγελέα. Αυτά έγιναν αυτομάτως. Καθαρές, πεντακάθαρες κουβέντες», είπε αρχικά ο Υπουργός και ξεκαθάρισε ότι όλα θα έρθουν στο φως.

«Όταν ο υπουργός βρέθηκε μπροστά σε ένα δημοσίευμα που γράφει διάφορα, που πρέπει να διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές, την υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της ΕΛΑΣ και τη Δικαιοσύνη, ως προς τα πάντα και να μην μείνει τίποτα απ’ έξω και να λάμψει η αλήθεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, παράλληλα, απάντησε σχετικά με την κριτική για την αλλαγή του διοικητή της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, Ηλία Κοσσυβάκη. «Θέλω να είμαι σαφής. Έχω αναλάβει τα καθήκοντά μου πριν 16 μήνες. Αντιλαμβάνεστε ότι χρειάζεται κανείς ένα διάστημα για να γνωρίσει και αναγνωρίσει θέματα. Συνεπώς, την έκθεση της περυσινής χρονιάς του κ.Κοσσυβάκη, η αξιολόγηση  που θα μπορούσα να κάνω – για να είμαστε αντικειμενικοί – ήταν πολύ περιορισμένη», είπε.

Σημείωσε, δε, ότι θα ήθελε πολύ περισσότερες υποθέσεις που να έχουν διερευνηθεί. «Τους τελευταίους μήνες, δεν έχω ενημέρωση από τον μέχρι πρότινος επικεφαλής αυτής της υπηρεσίας.Δεν έχω στοιχειώδη ενημέρωση. Ό,τι ακούτε… Εκεί υπήρχε για τις υποθέσεις ένα στεγανό…»!, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Aποστολάκης: Και εμείς βράδυ θα πάμε στην Τουρκία

Μητσοτάκης από Ιαπωνία: Δεν στέλνουμε Leopard στην Ουκρανία – Δεν ανησυχώ για σύγκρουση με Τουρκία

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για Τσίπρα: Ανεύθυνη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ – Η μόνη προσφορά του να δίνει άλλοθι στον Μητσοτάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09