search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 03:04
MENU CLOSE

Μαχαίρωμα σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας 19χρονος – «Θα έρθω το βράδυ στο σπίτι σου» (video)

03.02.2023 16:27
sxoleio_proavlio0311_new

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 19χρονος που φέρεται να ενεπλάκη στο αιματηρό επεισόδιο με τον τραυματισμό μαθητή, έξω από το 2ο Λύκειο Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο 19χρονος προσήχθη και μετά την εξέτασή του από αστυνομικούς αποφασίστηκε η κράτησή του.

Στο ίδιο περιστατικό φαίνεται πως ενεπλάκησαν δύο ακόμη νεαροί εξωσχολικοί, οι οποίοι αναζητούνται από τις αρχές.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ύστερα από διαπληκτισμό, το 17χρονο θύμα δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, με συνέπεια να τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για την παροχή ιατρικής φροντίδας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο GRTimes από το σχολικό περιβάλλον του 17χρονου μαθητή της Γ’ Λυκείου, ο ίδιος «δεν αντιλήφθηκε αμέσως ότι ο 19χρονος τον μαχαίρωσε, παρά το γεγονός ότι υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ τους. Οι συμμαθητές του διαπίστωσαν αργότερα ότι το μπουφάν του ήταν σκισμένο και όταν έβγαλε τα ρούχα του είδε το αίμα να τρέχει».

Οι ίδιες μαρτυρίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο 19χρονος εξωσχολικός αμέσως μετά την πράξη του εκτόξευσε και απειλές κατά του θύματος, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «θα έρθω το βράδυ και θα περιμένω κάτω από το σπίτι σου».

Επιπλέον, άλλες μαρτυρίες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο προσπάθειας από καθηγήτρια να χωρίσει τις δύο πλευρές, διότι όπως ανέφεραν στο GRTimes, «κάποια στιγμή ακούστηκαν φωνές από το προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος. Φαινόταν να μαλώνουν δύο παρέες, ανταλλάσσοντας μάλιστα και βρισιές. Η μία παρέα ήταν του σχολείου, ενώ η δεύτερη αποτελούνταν από άτομα που δεν ανήκουν στο σχολείο. Μια καθηγήτρια προσπάθησε να τους χωρίσει, χωρίς όμως να τα καταφέρει».

Σχετικά με το πώς ο 19χρονος φερόμενος ως δράστης απέκτησε πρόσβαση στο προαύλιο του σχολείου, εκτιμούν ότι ίσως κατάφερε να εισέλθει από γειτονικό σχολείο του ίδιου συγκροτήματος, καθώς το 2ο ΓΕΛ συνορεύει και με άλλο σχολικό συγκρότημα.

Διαβάστε επίσης:

Καταδίωξη διακινητών στην Κω: Βίντεο ντοκουμέντο με ανθρώπους στοιβαγμένους στο ταχύπλοο

Καιρός: «Βουτιά» 10 βαθμών Κελσίου, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους φέρνει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Μεσσηνίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50