search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:44
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Πρώην πιλότος μαχητικών αποκαλύπτει – «Τα UFO υπάρχουν, τα βλέπαμε στα ραντάρ μας»

14.02.2023 17:40
ufo_new

Ένας πρώην πιλότος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού τοποθετήθηκε σχετικά με την ύπαρξη ή όχι UFO.

Ο Νικ Γκρέιβς, πρώην πιλότος, είπε ότι είχε συναντήσει στο παρελθόν ένα UFO, και μάλιστα ανέφερε τις εμφανίσεις του στο Πεντάγωνο και στο Κογκρέσο.

Μάλιστα, όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο στρατός των ΗΠΑ κατέρριψε τρία αντικείμενα μεγάλου υψομέτρου πάνω από την Αλάσκα, τον Καναδά και τη λίμνη Χιούρον, δεν εξεπλάγη και τόσο.

«Πετούσαμε τα τζετ μας από την ανατολική ακτή στις περιοχές εργασίας μας με τα F-18 μας. Και μόλις αναβαθμίσαμε τα ραντάρ μας, αρχίσαμε να παρατηρούμε αντικείμενα στους χώρους εργασίας μας που δεν περιμέναμε να δούμε», είπε ο Γκρέιβς τη Δευτέρα στο FOX News.

«Και τα βλέπαμε όλοι. Τα βλέπαμε στα ραντάρ μας. Τα βλέπαμε στα συστήματα κάμερας και στα συστήματα φωτοβολίδων μας. Και τελικά, τα είδαμε ακόμη και με τα μάτια μας».

Εξήγησε ότι κάποια στιγμή, οι συνάδελφοί του πιλότοι παρά λίγο να συγκρουστούν στον αέρα με ένα από αυτά τα «αντικείμενα» και έπρεπε να υποβάλουν αναφορά κινδύνου, οπότε ο υπόλοιπος στόλος γνώριζε ότι υπήρχε θέμα ασφάλειας. Το πλήρωμα που είδε το αντικείμενο το περιέγραψε ως «σκούρο γκρι, ή μαύρο, κύβο μέσα σε μια καθαρή σφαίρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκρέιβς.

Επιπλέον, ο βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού είπε ακόμα ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους συνήθως έβλεπε «αντικείμενα» να πετούν με «στατικό» τρόπο.

«Θα ήταν στατικά ενάντια στον άνεμο σαν να μην κινούνταν – όταν παλεύαυμε για να κρατήσουμε το αεροσκάφος μας στην περιοχή. Άλλες φορές, προχωρούσαν σε ευθεία γραμμή ή σε μοτίβο συγκράτησης, συχνά με ταχύτητες που ξεπερνούν το 1,0 Μαχ», εξήγησε.

«Ήταν επίσης εκεί έξω όλη την ημέρα, ενώ το αεροσκάφος μας κρατούσε συνήθως μόνο περίπου μία ώρα, μια ώρα και 15 λεπτά όταν πετάμε τακτικά, αυτά τα αντικείμενα θα πετούσαν με υψηλές ταχύτητες για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας».

Τέλος στα σενάρια για τα UFO από τον Λευκό Οίκο

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ δήλωσε πάντως τη Δευτέρα (13/2) ότι δεν υπάρχει «καμία ένδειξη» εξωγήινων ή εξωγήινων δραστηριοτήτων με τις πρόσφατες καταρρίψεις, κάνοντας λόγο ότι αγαπά την ταινία «ΕΤ ο εξωγήινος».

Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ανέφερε κάτι ανάλογο, λέγοντας ότι ενώ οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν ποια είναι τα αντικείμενα, «δεν αποτελούν απειλή».

«Δεν αποτελούν στρατιωτική απειλή για κανέναν στο έδαφος», δήλωσε. «Ωστόσο, παρουσιάζουν κίνδυνο για την πολιτική αεροπορία και δυνητικά απειλή συλλογής πληροφοριών. Και θα φτάσουμε στο βάθος της υπόθεσης».

Διαβάστε επίσης:

Ινδία: Έφοδος της εφορίας στα γραφεία του BBC μετά τη μετάδοση ντοκιμαντέρ που ασκούσε κριτική στον Μόντι (videos)

Ευρωκοινοβούλιο: Tέλος στα ΙΧ με βενζίνη και diesel από το 2035 – Εγκρίθηκαν οι νέοι στόχοι μείωσης των εκπομπών CO2

Ρουμανία: Εντοπίστηκε ιπτάμενο αντικείμενο που μοιάζει με μετεωρολογικό μπαλόνι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:44