search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 19:17
MENU CLOSE

Εύα Καϊλή: Εν αναμονή της απόφασης για συνέχιση της προφυλάκισης ή όχι – Τι δήλωσαν οι δικηγόροι της

16.02.2023 17:55
kaili-sven-mari-dimitrakopoulos-new

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλή για την υπόθεση του Qatargate από το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση των δικαστών για το εάν η ευρωβουλευτής θα αφεθεί από την φυλακή για να βρεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, πιθανόν με βραχιολάκι, ή αν θα παραμείνει στην φυλακή.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, είπε πως ζήτησε την απελευθέρωση της Εύας Καϊλή υπό όρους, καθώς δεν υπάρχει καμία πιθανότητα, όπως είπε, ούτε να φύγει από τη χώρα, ούτε να αλλοιώσει στοιχεία, για τον απλό λόγο ότι η δικογραφία είναι γνωστή σε όλους.

Από την πλευρά του, ο έτερος συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος σημείωσε πως η κυρία Καϊλή δεν πρόκειται να παραδεχθεί πράξεις τις οποίες δεν έχει κάνει ενώ εξαπέλυσε και επίθεση και κατά του Ιταλού ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, λέγοντας πως δεν εισέφερε κανένα στοιχείο στην υπόθεση και πως είναι «ικανός να κατηγορήσει μέχρι και τον πάπα της Ρώμης».

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, βρέθηκε ξανά -για τρίτη φορά- μπροστά στους Βέλγους δικαστές, για την παράταση ή μη της προφυλάκισής της σχετικά με το σκάνδαλο QatarGate.

Στην ίδια αίθουσα -για πρώτη φορά από την αποκάλυψη του σκανδάλου- βρέθηκε και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μάρκ Ταραμπέλα, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Σεν Ζιλ.

Ο πρώτος στη σειρά για να βρεθεί ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου ήταν ο συνεργάτης των συνηγόρων του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, που έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές αρχές.

Ακολούθησε η ακρόαση της Εύας Καϊλή, στο πλευρό της οποίας βρέθηκαν οι δύο δικηγόροι της, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος και ο νέος δικηγόρος της ο Βέλγος Σβεν Μαρί και στη συνέχεια η ακρόαση του Μαρκ Ταραμπέλα.

Θα εκδοθεί δελτίο Τύπου, όπως και τις προηγούμενες φορές, για το εάν θα συνεχιστεί ή όχι η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή.

Υπάρχει η πιθανότητα εάν η απόφαση είναι αρνητική να ασκηθεί έφεση.

Οι δικηγόροι της κ. Καϊλή προσπάθησαν να πείσουν ότι δεν είναι ύποπτη φυγής, όπως επίσης ότι δεν είναι διατεθειμένη να αλλοιώσει στοιχεία.

«Πρέπει να είναι στο σπίτι της με το παιδί της»

«Θα ζητήσουμε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, μία επιλογή είναι και το βραχιολάκι. Το θέμα της κράτησης της κ. Καϊλή είναι μία δύσκολη κατάσταση, επειδή είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι στο σπίτι με το παιδί της», δήλωσε νωρίτερα από την πλευρά του ο Σβεν Μαρί.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων περνάει «πιο δύσκολα από ποτέ» (Video)

Βουλή: Άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη υπερψήφισε η Επιτροπή Δεοντολογίας

Οικονόμου για «Ομάδα Jorge»: «Οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν χειραγωγούνται, η Δικαιοσύνη θα κάνει ό,τι πρέπει» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 19:17