search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 00:27
MENU CLOSE

Μπιμπίλας για ΚΥΑ: Θα την μελετήσουμε – Η πρώτη αντίδραση για την ρύθμιση της κυβέρνησης

18.02.2023 00:35
Kallitexnes-Syntagma_new

Στα χέρια τους έχουν οι καλλιτέχνες τη ρύθμιση της κυβέρνησης που αφορά στα μισθολογικά αιτήματα που τέθηκαν κατά τη συνάντηση εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό.

Στην ΚΥΑ που έδωσε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Παρασκευής, η κυβέρνηση κάνει λόγο για ένα σχέδιο που αφορά στο μισθολογικό καθεστώς των αποφοίτων δραματικών σχολών και σχολών χορού στο Δημόσιο ανεξαρτήτως του έτους αποφοίτησης και η οποία καθιερώνει έναν ορθολογικό και ισότιμο τρόπο αμοιβής.

Όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στο πώς θα αντιδράσουν οι καλλιτέχνες και οι σπουδαστές που μέχρι και την Παρασκευή συνέχιζαν κινητοποιήσεις και αναβολές παραστάσεων και συναυλιών.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, συνέστησε ψυχραιμία, ενώ υπογράμμισε πως «δεν βοηθάει σε τίποτα ο βομβαρδισμός τηλεφωνημάτων μέσα στη νύχτα».

«Το σχέδιο της κυβέρνησης σε σχέση με όσα ζητούσαμε δημοσιεύτηκε αργά. Ας δείξουμε όλοι ψυχραιμία, να μελετηθεί καλά από νομικούς, που θα μας ενημερώσουν σε ποια σημεία κερδίζουμε κσι τι δεν πήραμε. Ας δείξουν όλοι ψυχραιμία όμως. Δεν βοηθάει σε τίποτα ο βομβαρδισμός τηλεφωνημάτων μέσα στη νύχτα από κανέναν» έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η αντίδραση του γενικού γραμματέα του ΣΕΗ, Άρη Λάσκου, ο οποίος ζήτησε «υπομονή», καθώς «χρειάζεται μελέτη και διασταύρωση».

«Υπομονή. Χρειάζεται μελέτη και διασταύρωση. Δεν θα λυθούν σε ένα βράδυ όλα…» έγραψε.

Διαβάστε επίσης:

Σία Αναγνωστοπούλου: Η κυβέρνηση να φέρει άμεσα το πλήρες κείμενο για τους καλλιτέχνες

Μητσοτάκης από Μόναχο προς ομογενείς: «Να γυρίσετε και να ψηφίσετε»

Οικονόμου: Ο Τσίπρας πιστεύει πως απευθύνεται σε αμνήμονες και αφελείς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 00:25