search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:05
MENU CLOSE

Δυστύχημα στα Τέμπη: Κεντρικό θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ – «Σκηνές αποκάλυψης που ραγίζουν καρδιές» (photos/videos)

01.03.2023 11:51
guerdian tempi 2

Κεντρικό θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ είναι το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχησε τη ζωή τουλάχιστον 36 ανθρώπων.

To BBC μεταδίδει ρεπορτάζ που περιλαμβάνει δηλώσεις επιβατών της αμαξοστοιχίας, οι οποίοι περιγράφουν πως κατάφεραν να βγουν από την κόλαση φωτιάς και τα συντρίμμια των βαγονιών. «Βγήκαν από τα παράθυρα, περνώντας πάνω από σπασμένα τζάμια. Αρκετοί περιγράφουν τα φλεγόμενα βαγόνια από τα οποία οι επιβάτες δεν μπορούσαν να απεγκλωβιστούν», μεταδίδει το BBC.

Η βρετανική SUN αναφέρεται σε «σκηνές που ραγίζουν καρδιές», με τα συντρίμμια των βαγονιών να φλέγονται και τους διασώστες να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων.

Στις προσπάθειες των διασωστών εστιάζει το εκτενές ρεπορτάζ του και το CNN, που εκφράζει την εκτίμηση ότι «ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί».

Η γαλλική LE MONDE χαρακτηρίζει «τρομακτικό» το δυστύχημα, περιγράφοντας με λεπτομέρεια τις ολονύκτιες προσπάθειες των διασωστών να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες από τα συντρίμμια των βαγονιών, ενώ αναφέρεται και στην κινητοποίηση του στρατού.

Η ιταλική LA STAMPA έχει επίσης εκτενές ρεπορτάζ, επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι επιβάτες ήταν φοιτητές που επέστρεφαν από τις διακοπές του τριημέρου, και χαρακτηρίζει «τραγωδία» το δυστύχημα. Μάλιστα η LA STAMPA στην ιστοσελίδα της μεταδίδει και live video από το σημείο του δυστυχήματος.

Η κάλυψη που έχουν τα ιταλικά ΜΜΕ είναι μεγάλη, δεδομένου ότι οι σιδηρόδρομοι στην Ελλάδα έχουν περάσει σε εταιρία ιταλικών συμφερόντων. H CORRIERE DELLA SERA έχει κεντρικό θέμα στην ιστοσελίδα της το δυστύχημα και αναπαράγει τους φόβους που εκφράζονται για αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

H βελγική LE SOIR περιγράφει τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν από την πρώτη στιγμή οι διασώστες για τον απεγκλωβισμό των επιβατών, από το «τραγικό δυστύχημα», επισημαίνοντας ότι είναι το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει συμβεί στην Ελλάδα.

Στην ισπανική EL PAIS φιλοξενείται η περιγραφή ενός ρεπόρτερ που βρέθηκε στο σημείο της σύγκρουσης, που αναφέρεται σε «σκηνές αποκάλυψης».

Η επίσης ισπανική ABC στο ρεπορτάζ επισημαίνει ότι «τα πρώτα τρία βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας τυλίχθηκαν στις φλόγες, με συνέπεια να αναπτυχθούν θερμοκρασίες μέχρι 1500 βαθμούς».

Το πρακτορείο REUTERS, όπου επίσης το δυστύχημα κυριαρχεί στην ειδησεογραφία, επισημαίνει ότι «το απαρχαιωμένο σιδηροδρομικό σύστημα στην Ελλάδα χρειάζεται εκσυγχρονισμό». Το REUTERS φιλοξενεί περιγραφές επιβατών που κατάφεραν να βγουν από τα βαγόνια και αναφέρονται σε σκηνές χάους που επικράτησαν μετά την σύγκρουση των τρένων.

Διαρκής είναι η κάλυψη και από το πρακτορείο ASSOCIATED PRESS, το οποίο εστιάζει στις περιγραφές που κάνουν οι διασωθέντες και στις ολονύκτιες προσπάθειες απεγκλωβισμού επιβατών, που έκαναν τα μέλη των σωστικών συνεργείων, που δούλευαν παράλληλα με τους πυροσβέστες οι οποίοι ανέλαβαν την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Οι εξελίξεις καλύπτονται και από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ANADOLU, ενώ μεγάλο ρεπορτάζ έχει και το AL JAZEERA, το οποίο εστιάζει στον τρόμο των επιβατών, που κατάφεραν να βγουν από τα συντρίμμια και περιγράφουν την κόλαση που έζησαν.

Διαβάστε επίσης:

Οι τρεις τραγωδίες στα Τέμπη που συγκλόνισαν τη χώρα (photos/videos)

Δυστύχημα στα Τέμπη: «Βροχή» καταγγελιών για απουσία συστημάτων ασφαλείας και ελλείψεις προσωπικού (Video)

Συγκλονιστικές στιγμές στο νοσοκομείο Λάρισας: Συγγενείς των θυμάτων περιμένουν στα σκαλιά (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:05