search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 07:22
MENU CLOSE

Δεύτερος γύρος συγκεντρώσεων για Τέμπη και παγκόσμια ημέρα της γυναίκας – Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (Photos/Video)

08.03.2023 19:35
gynaikes vouli

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις-πορείες διαμαρτυρίες που πραγματοποίησαν διάφορες συλλογικότητες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και την ημέρα της Γυναίκας.

Ωστόσο, ένταση επικράτησε στις 20.00 στην οδό Καρόλου στο Μεταξουργείο όπου οι αστυνομικοί έκαναν χρήση οβίδων κρότου – λάμψης, στο σημείο που βρίσκονται γραφεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Μία ομάδα με λιγότερα από 50 άτομα ήταν συγκεντρωμένη στην πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Πατησίων. Διμοιρία ΜΑΤ πήγε τρέχοντας από την οδό Μάρνη προς το σημείο και δημιουργήθηκε ένταση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε μία προσαγωγή.

Νωρίτερα και στην Ομόνοια δημιουργήθηκε μικροένταση με κάποιους κουκουλοφόρους να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς.

Νωρίτερα, συγκέντρωση και πορεία φεμινιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ενώ έγινε και δρώμενο μπροστά από τη Βουλή.

Οι διαδηλώτριες και οι διαδηλωτές με συνθήματα όπως «Ούτε δούλα ούτε και κυρά πάντα φεμινίστρια και πάντα antifa», αλλά και «ούτε στον Κολωνό, ούτε και πουθενά, τσακίζουμε το trafficking σε κάθε γειτονιά», συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν με πορεία μέχρι την Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν ξανά στους δρόμους, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις. Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους 7.000.

Άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν το απόγευμα λίγο πριν τις 19:00 στην Κάμαρα στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησαν πορεία προς τον ΟΣΕ, για την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Προς τέλος της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια περιορισμένης έκτασης με φωτιές σε κάδους και μπογιές που πέταξαν άγνωστοι στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η πορεία περιφρουρήθηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Ομάδα αναρχικών επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ μπροστά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Από τον Λευκό Πύργο, εργαζόμενοι στην efood πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους του κέντρου.

Στο άγαλμα Βενιζέλου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από φοιτητές, μαθητές, μέλη του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: 56 σοροί ταυτοποιήθηκαν – Δεν βρέθηκε στα συντρίμμια DNA μίας αγνοούμενης – Πόσοι τραυματίες νοσηλεύονται

Τέμπη: «Δεν έχουμε τι να παραδώσουμε στους συγγενείς» – Συγκλονίζει η ιατροδικαστής Λάρισας για την αγνοούμενη φοιτήτρια (Video)

Τραγωδία στα Τέμπη: Η αγωνιώδης αναζήτηση του μηχανοδηγού – Επί 17 λεπτά προσπαθούσε να βρει κάποιον (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 07:01