search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:55
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: «Κατακεραυνώνει» Λοβέρδο πρώην υποστηρικτής του – «Η στάση σου θυμίζει Παπανδρέου απέναντι στον Βενιζέλο» 

24.03.2023 06:00
androulakis_loverdos

Σκληρή κριτική στον Ανδρέα Λοβέρδο κάνει με ανάρτηση του στο facebook ο γνωστός γιατρός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Δατσέρης. 

Ο «Βενιζελικός» Γιάννης Δατσέρης, ο οποίος στις εσωκομματικές εκλογές στήριξε τον Ανδρέα Λοβέρδο επισημαίνει πως η τοποθέτηση του πρώην Υπουργού «ξεπέρασε τα όρια». Παράλληλα ταυτίζει τη στάση του Ανδρέα Λοβέρδου με αυτήν του Γιώργου Παπανδρέου κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου τον Ιανουάριο του 2015 (ο πρώην Πρωθυπουργός ίδρυσε κόμμα). Ο κ. Δατσέρης υπεραμύνεται της θέσης του Νίκου Ανδρουλάκη αναφέροντας πως «αν υποδείκνυε από τώρα Πρωθυπουργό τότε θα εκτρεπόταν σε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της ΝΔ»

Η ανάρτηση του Γιάννη Δατσέρη 

Η τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου να ονοματισθεί ο Πρωθυπουργός που προτιμά ο κος Ανδρουλάκης ,υπερβαίνει τα όρια. Πολλά όρια! 

Πρώτον , της στοιχειώδους πολιτικής σκέψης με δύο πτυχές. 

Αν ο κος Μητσοτάκης δεν πετύχει επαρκές ποσοστό που να δικαιολογεί την επανάληψη των εκλογών και οι αριθμοί το επιτρέπουν να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας,  πως θα εξηγήσει την ανατροπή του αφηγήματός του για αυτοδυναμία και διεύθυνση του «επιτελικού»  κράτους αποκλειστικά από τον ίδιο; Αυτομάτως τίθεται θέμα ηγεσίας στη ΝΔ.Το ίδιο θα συμβεί και αν δεν πετύχει αυτοδυναμία και στην δεύτερη εκλογή.

Δεύτερον, αν ο κος Ανδρουλάκης υποδείκνυε  Πρωθυπουργό , τότε θα εκτρεπόταν σε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του πρώτου κόμματος , που αυτονοήτως έχει τον καθοριστικό ρόλο στην υπόδειξη του προσώπου. Τι θα γινόταν αν έλεγε Δένδιας ή Χατζηδάκης ή Γεωργιάδης κοκ.;

Τρίτον, του σεβασμού στον αντίπαλο. Ένας καινούργιος αρχηγός δικαιούται να δώσει, τουλάχιστο, την πρώτη εκλογική του μάχη, χωρίς εσωκομματικά πυρά.  Όλο το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει,  και κος Ανδρουλάκης μαζί , ότι επί του παρόντος ο αρχηγός του δεν είναι πρωθυπουργήσιμος.  Γι αυτό είναι ενισχυτικό της κυβερνησιμότητας που χρειάζεται να αναδεικνύεται, η συμπερίληψη στο αφήγημα του ΠΑΣΟΚ του «ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης».

Σταματώ εδώ. 

Φίλε Ανδρέα, στην πρόσφατη εκλογή, δημόσια και σθεναρά σε στήριξα. Αλλά πλέον η στάση σου θυμίζει Παπανδρέου απέναντι στον Βενιζέλο το φθινόπωρο του 2014, ελπίζω να μην επαναληφθεί ο Ιανουάριος του 2015.

Διαβάστε επίσης:

Λοβέρδος: Η «μπηχτή» στον Ανδρουλάκη – «Όταν απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε»

«Πρωταγωνιστής στην υποκρισία» ο Μητσοτάκης κατά το ΜέΡΑ25

«Ποια αναθεώρηση;» λένε στον ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:55