search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 03:16
MENU CLOSE

Επικίνδυνα παιχνίδια κατασκόπων και τρομοκρατών στην Αθήνα

31.03.2023 15:52
antitromokratiki_athina_1200-700_3103_new

Πρώτα ήρθε η αποκάλυψη της Ρωσίδας κατασκόπου, η οποία ζούσε επί χρόνια ανενόχλητη στην Ελλάδα με ψεύτικο όνομα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Illegals», με «νόμιμα» χαρτιά και πρόλαβε να κόψει ρόδα μυρωμένα πριν τα λαγωνικά της ΕΥΠ τη βάλουν στο χέρι.

Στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έμεινε μόνο η ανακοίνωση για τη δράση της, αλλά κατόπιν εορτής και αφού η κυρία την είχε κάνει για αλλού.

Το πρόβλημα των Ρώσων κατασκόπων, οι οποίοι αλωνίζουν ανά την Ελλάδα στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος αλλά και με διπλωματικές ιδιότητες, είχε γίνει ορατό από το 2018, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ., όταν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η δική μας, είχαν κάνει μαζικές απελάσεις Ρώσων αξιωματούχων υπό διπλωματική κάλυψη.

Τώρα έσκασε αυτή η πολύ περίεργη υπόθεση με τη σύλληψη δύο Πακιστανών υπηκόων – ύστερα από πληροφορίες που διέθεσε στην ΕΥΠ η διάσημη ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ – οι οποίοι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή που λειτουργεί και ως συναγωγή.

Οι πληροφορίες – επίσημες και ανεπίσημες – μιλούν μέχρι και για «ταρίφα» 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό Ισραηλινό ή Εβραίο και για τρίτο συνεργό, ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση από το Ιράν.

Οι πιθανότητες ιρανικής εμπλοκής είναι πολλές και σοβαρές, καθώς είναι γνωστό από αμερικανικές εκθέσεις ότι η «Δύναμη Ιερουσαλήμ» των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν έχουν κατ’ επανάληψη χτυπήσει ισραηλινούς στόχους ανά τον κόσμο, ενώ έχουν υπάρξει απόπειρες και αποτροπές παρόμοιων ενεργειών στην Τουρκία και την Κύπρο.

Το θέμα ωστόσο για την Ελλάδα είναι σοβαρό, καθώς θα πρέπει να ανατρέξουμε στη δεκαετία του 1980 για να θυμηθούμε σοβαρές και πολύνεκρες τρομοκρατικές ενέργειες είτε με ελληνικό ενδιαφέρον είτε στο έδαφός μας με αλλοδαπούς δράστες:

● Την πειρατεία και σφαγή στο ιταλικό κρουαζιερόπλοιο «Ακίλε Λάουρο» από 50 μέλη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, με επικεφαλής τον διαβόητο Αμπού Αμπάς, όπου μεταξύ των 440 ομήρων περιλαμβάνονταν και τρεις Έλληνες, ενώ στη διαπραγμάτευση για την απελευθέρωσή τους ενεπλάκη και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

● Την επίθεση από Λίβυους τρομοκράτες στο ελληνικό κρουαζιερόπλοιο «City of Poros» ανοιχτά της Αίγινας με οκτώ νεκρούς.

Τώρα το ενδεχόμενο να ξαναγίνει η Ελλάδα είτε στόχος είτε πεδίο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών πρακτόρων και τρομοκρατών είναι, προφανώς, ορθάνοιχτο. Αυτό σημαίνει ότι η ΕΥΠ δεν μπορεί να έχει την εικόνα που μέχρι πρότινος βλέπαμε, ενώ η ανάγκη πλήρους ελέγχου για το ποιος μπαίνει και βγαίνει από τα σύνορα και τι κάνει εδώ δεν είναι ζήτημα ρουτίνας, αλλά εθνικής ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Συγκινημένος ο Ανδρουλάκης – Αποχωρεί μετά από 9 χρόνια από την Ευρωβουλή

ΣΥΡΙΖΑ: Το «ξεκόβουν» για συνεργασία με Βαρουφάκη κορυφαίοι βουλευτές

Πιστός στο «ανθρώπινο λάθος» ο Άδωνις: Είναι «σύμφυτο της ανθρώπινης ζωής» από τα Τέμπη μέχρι το… Κεντάκι (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20