search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 23:12
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Συνεχίζονται τα ανοίγματα με το βλέμμα στην κάλπη της 21ης Μαΐου

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2276
06/04/2023
07.04.2023 06:00
KOUTSOUBAS_KKE_new

Στο μήνυμα ότι η ισχυροποίησή του στην κάλπη θα βάλει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης κυβέρνησης επικεντρώνει το ΚΚΕ στο πλαίσιο της προεκλογικής του ρητορικής, κι ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη η προεκλογική του εκστρατεία με περιοδείες του Δημήτρη Κουτσούμπα και κορυφαίων στελεχών του κόμματος, θεματικές εκδηλώσεις όπως η εκδήλωση που έγινε το Σάββατο για τον σιδηρόδρομο κ.λπ.

Με βάση τη μικρή ανοδική τάση που παρατηρείται στις δημοσκοπήσεις ο Περισσός αισιοδοξεί ότι αυτή η τάση θα αποτυπωθεί και στην κάλπη, σίγουρα σε αυτήν της απλής αναλογικής, αν και στη συνέχεια, εφόσον ακολουθήσει νέα εκλογική αναμέτρηση με την ενισχυμένη αναλογική, αναμένει ότι θα υποστεί τις συνέπειες της ισχυρής πόλωσης.

Εξ ου και στόχος είναι το ποσοστό στην κάλπη της 21ης Μαΐου να είναι όσο το δυνατό πιο ψηλά, ώστε οι υπολογιζόμενες απώλειες στη συνέχεια να μην πέφτουν κάτω από τα επίπεδα που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις σήμερα.

Το ΚΚΕ επιχειρεί να παρέμβει στο κλίμα πόλωσης μέσα στο οποίο διεξάγεται η προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, τονίζοντας διαρκώς ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το ΠΑΣΟΚ, έχουν κοινή αντίληψη και προσανατολισμό στα μεγάλα, στρατηγικά ζητήματα, καθώς υποτάσσονται στη στρατηγική της Ε.Ε. Κοινώς, ο Περισσός υποστηρίζει ότι μία είναι ουσιαστικά η πολιτική που υλοποιείται από όλες τις κυβερνήσεις και μοναδικός αντίπαλος αυτής ιδεολογικά και πολιτικά είναι το ΚΚΕ.

Υπό αυτό το πρίσμα το ΚΚΕ θεωρεί ότι λύσεις διακυβέρνησης υπάρχουν και, όπως στο παρελθόν όποτε χρειάστηκε τα αστικά κόμματα «τα βρήκαν», η Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το ίδιο θα συμβεί και σήμερα. Έτσι απορρίπτει την κινδυνολογία περί «ακυβερνησίας». «Η ατζέντα είναι προκαθορισμένη» σημείωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε πρόσφατη συνέντευξή του («Kontra News»), και είναι «τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του ταμείου ανάκαμψης», αλλά και οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. για την «απελευθέρωση» της ενέργειας, των σιδηροδρόμων, του νερού. Είναι, επίσης, «οι επικίνδυνοι ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί, η επίθεση στις λαϊκές κατοικίες για να στηριχθούν οι τράπεζες, σε μια περίοδο μάλιστα που κυοφορείται νέα καπιταλιστική κρίση».

Ο γενικός γραμματέας, εκτίμησε, μάλιστα, ότι «αυτό, σήμερα, δεν είναι κάτι που λέει μόνο το ΚΚΕ», αντιθέτως, πλέον «είναι υπαρκτό ρεύμα στην κοινωνία, αποτέλεσμα συσσωρευμένης πείρας, που καταγράφεται, με μαζικούς όρους, ακόμα και σε πολλές δημοσκοπήσεις με το γνωστό “κανένας από τους δύο”». Το ζητούμενο είναι, σύμφωνα με τον Δ. Κουτσούμπα, «αυτό το ρεύμα να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και να καταλήξει σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. Να μην υποχωρήσει στη λογική του “μικρότερου κακού”, που έχει αποδειχθεί ότι πάντα οδηγεί στο μεγαλύτερο» κάτι που μας «διδάσκει» όπως είπε, το παράδειγμα της Γαλλίας, που αυτές τις μέρες συνταράσσεται από τεράστιες λαϊκές κινητοποιήσεις.

Από εκεί και πέρα τα ανοίγματα στο ευρύτερο δυνατό κοινό συνεχίζονται και με επιλογές όχι συνηθισμένες για την ηγεσία του Περισσού. Όπως η εμφάνιση του Δημήτρη Κουτσούμπα στο τηλεοπτικό μαγκαζίνο της Ναταλίας Γερμανού, το περασμένο Σάββατο, όπου ο γ.γ. της Κ.Ε. είχε τη δυνατότητα να εξηγήσει τις θέσεις του κόμματος σε ένα πιο πλατύ ακροατήριο από αυτό που μπορεί να προσεγγίσει το ΚΚΕ μέσα από τη συνηθισμένη του δραστηριότητα.

Διαβάστε επίσης:

Στεγαστικά δάνεια: Αύξηση επιδοτούμενων ενήμερων δανειοληπτών

Προγραμματικό «μπαράζ» από ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023: Αναζητώντας τους απολωλότες ψηφοφόρους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 23:12