search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:28
MENU CLOSE

Στουρνάρας: Αδιανόητο να τεθεί σε κίνδυνο η πορεία προς την κανονικότητα (Video)

22.04.2023 19:59
stournaras

Τον κίνδυνο να αποσταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία υπογράμμισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε περίπτωση που δεν υπάρξει πολιτική συνεννόηση μετά τις εκλογές.

«Θεωρώ αδιανόητο να θέσουμε σε κίνδυνο τα επιτεύγματα και τις θυσίες των προηγούμενων δέκα ετών. Θεωρώ ότι τα τρία κόμματα τα οποία είναι στην επικαιρότητα σήμερα, αυτά τα οποία διεκδικούν την εξουσία με τον άλφα ή με τον βήτα τρόπο, μου είναι αδιανόητο ότι οποιοδήποτε από τα τρία αυτά κόμματα, τα οποία διοίκησαν τη χώρα τα χρόνια της κρίσης και πήραν τελικά υπεύθυνα μέτρα ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι που να που να θέσουν σε κίνδυνο αυτή την πορεία επαναφοράς στην κανονικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα των επιτοκίων υποστήριξε ότι θα υπάρξουν και νέες αυξήσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι είμαστε κοντά στο τέλος της διαδρομής, κοντά στην ολοκλήρωση αυτού του ανοδικού κύκλου των επιτοκίων, τον οποίο μάλιστα τον χαρακτήρισε τον μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τέλος, ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε υπέρμαχος του να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, κάνοντας μάλιστα λόγο για την ανάγκη να δημιουργηθεί και ένας καινούργιος πέμπτος πόλος στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Το απόγευμα θα θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα στη Βουλή

Εκλογές 2023: Κατέθεσε αίτηση επαναλειτουργία του «ΕΑΝ» ο Κανελλόπουλος

Βελόπουλος: «Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έλεγε ότι δεν μπορεί να ζήσει με 680 ευρώ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:27