search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 08:14
MENU CLOSE

Μητσοτάκης για Μέρα25: «Πόσες Δήμητρες κάνει το σουβλάκι, ζήτησε τα ρέστα από τον Γιάνη Βαρουφάκη»

24.04.2023 22:26
METSOTAKES_AIGALEW
Eurokinissi

Με μια μαντινάδα απάντησε στον Γιάνη Βαρουφάκη και στα περί…αλλαγής νομίσματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Αιγάλεω το βράδυ της Δευτέρας 24 Απριλίου.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Δήμητρα» που λανσάρει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, με μια μαντινάδα που άκουσε στην Κρήτη, όπου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, κάνοντας χιούμορ…

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Γι’ αυτό και οι πολίτες ας σκεφτούν πολύ τι θα ψηφίσουν. Μπορεί, για παράδειγμα, να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και αύριο να δουν Πρωθυπουργό Τσίπρα και Υπουργό Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη, με ένα “ν”»

Προσέξτε γιατί εδώ δεν είναι για γέλια. Ο τελευταίος δεν κρύβει ότι θέλει και πάλι να ανατινάξει τις τράπεζες. Μόλις προχθές διάλεξε και νόμισμα μόλις μας βγάλει από το ευρώ. Πώς το βάφτισε; “Δήμητρα””.

Στη συνέχεια, είπε ότι η μαντινάδα που του είπαν στην Κρήτη έλεγε:

«Πόσες Δήμητρες κάνει το σουβλάκι

ζήτησε τα ρέστα σου από τον Γιάνη Βαρουφάκη»

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα από το 41:10:

Το σύστημα «Δήμητρα» είναι, σύμφωνα με το ΜέΡΑ25 πάντοτε, ένα «απαραίτητο εργαλείο (δημόσιο σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών – ανεξάρτητο από τις τράπεζες και την ΕΚΤ – για χρήση εντός του ευρώ. Το έχει και η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία).

Σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης, το σύστημα «Δήμητρα» θα μειώσει το κόστος της κρίσης – θα είναι εργαλείο που σήμερα η χώρα δεν διαθέτει. Σε περίπτωση που χρειαστεί να δημιουργηθεί εγχώριο χρήμα, το σύστημα “Δήμητρα” θα αποτελέσει τη βάση του νέου εθνικού νομίσματος.

Διαβάστε επίσης:

«Χαμηλές πτήσεις» με την ψήφο των αποδήμων

Εκλογές: Θα «κατέβει» ο Βασίλης Λεβέντης; 

ΣΥΡΙΖΑ: Γκρίνια για τους… «τηλεοπτικούς» υποψήφιους 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 08:08