search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:46
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Η συγκινητική ιστορία δυο ανθρώπων που αλληλογραφούσαν επί 25 χρόνια (video)

25.04.2023 13:38
AP23048053765072

Για σχεδόν τρεις δεκαετίες η Τζίνι Σκράπεν αλληλογραφούσε με έναν άνδρα που είχε φυλακιστεί για έναν φόνο που πάντα έλεγε πως δεν είχε διαπράξει. Η Τζίνι τον πίστευε και η εμπιστοσύνη της στον Λαμάρ Τζόνσον επιβραβεύτηκε όταν ένας δικαστής στο Μισούρι τον κήρυξε αθώο, επειδή επανεξέτασε τα στοιχεία της δίκης και διαπίστωσε ότι ο φόνος είχε διαπραχτεί από κάποιον άλλον.

Η Τζίνι Σκράπεν και ο Λαμάρ Τζόνσον συνδέθηκαν μέσω της αλληλογραφίας και τα γράμματα της Τζίνι ήταν μια απίστευτη παρηγοριά και στήριξη για τον Λαμάρ. Ελεύθερος πλέον, συνάντησε για πρώτη φορά την γυναίκα που πίστευε σ΄ αυτόν.

Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή, την οποία κατέγραψε το CBS. Η συνάντηση έγινε στο σπίτι της Τζίνι Σκράπεν, στην οποία ο Λαμάρ Τζόνσον εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη που είχε μέσω της αλληλογραφίας.

«Όταν κάποιος είναι αθώος, χρειάζεται κάποιον που να πιστεύει σε αυτόν», είπε στο CBS ο Τζόνσον, «γιατί όταν έχεις ανθρώπους που πιστεύουν σε σένα και δεν σε εγκαταλείπουν, τότε κι εσύ δεν τα παρατάς».

Η Τζίνι Σκράπεν θυμήθηκε πως ξεκίνησε αυτή η αλληλογραφία: έμαθε για την υπόθεση Τζόνσον στην εκκλησία, όπου ο καταδικασμένος είχε στείλει ένα γράμμα ελπίζοντας ότι κάποιος πιστός θα απαντούσε. Η Τζίνι πήρε το γράμμα και απάντησε.

Ο Τζόνσον είχε καταδικαστεί για ένα φόνο που έγινε τον Οκτώβριο του 1994, από δύο μασκοφόρους. Η αστυνομία και οι εισαγγελείς έκριναν τότε ότι ο Τζόνσον ήταν ο δράστης και το κίνητρο ήταν μια διαφωνία με το θύμα για χρήματα από ναρκωτικά. Το δικαστήριο δεν άκουσε τις διαβεβαιώσεις του Τζόνσον ότι ήταν αθώος και ότι την μέρα της δολοφονίας βρισκόταν πολλά μίλια μακριά από το σημείο του φόνου, με την φίλη του.

Η Τζίνι Σκράπεν απάντησε στη επιστολή που έστειλε ο Τζόνσον στην εκκλησία και η αλληλογραφία δεν σταμάτησε επί σχεδόν τρεις δεκαετίες. Όλα αυτά τα χρόνια ο Τζόνσον επέμενε για την αθωότητά του και η Τζίνι τον πιστευε.

«Είχα κατηγορηθεί ότι ήμουν αφελής», είπε η Σκράπεν στο CBS, αλλά επέμενε.

Η υπόθεση Τζόνσον επανεξετάστηκε χάρη σε ένα ειδικό πρόγραμμα και η οργάνωση που υποστήριξε την αναψηλάφηση της δίκης παρουσίασε νέα στοιχεία, με βάση τα οποία αποδείχτηκε ότι ο καταδικασμένος δεν ήταν παρών στο σημείο όπου είχε γίνει η δολοφονία. Στις 14 Φεβρουαρίου ο δικαστής Ντέιβιντ Μέιζον απάλλαξε τον Τζόνσον από τις κατηγορίες και έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος.

Από εκείνη τη μέρα ο 49χρονος Τζόνσον προσπαθεί να επιστρέψει στην κοινωνία και το πρώτο που έκανε ήταν να συναντήσει τον άνθρωπο που τον είχε στηρίξει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Πήγε στο σπίτι της 80χρονης Τζίνι, η οποία τον περίμενε για να τον σφίξει στην αγκαλιά της, να του δείξει το σπίτι της, να του δώσει ένα κουτί με τα αγαπημένα του μπισκότα και ένα τελευταίο γράμμα, που δεν το είχε ταχυδρομήσει.

«Σου αξίζουν τα καλύτερα, Λαμαρ», κατέληγε η επιστολή αυτή, την οποία η Τζίνι κρατούσε για να την δώσει χέρι με χέρι στον φίλο της.

Δείτε το video:

Διαβάστε επίσης:

Τζο Μπάιντεν: Και επίσημα υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024 (video)

Προειδοποίηση Μεντβέντεφ για Ουκρανία: Είμαστε στο χείλος ενός νέου Παγκόσμιου Πολέμου

Νέα Ζηλανδία: Ηλιακό τσουνάμι «σκόρπισε» απίστευτα χρώματα στον ουρανό (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:45