search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:22
MENU CLOSE

Εκλογές 2023 – Το Mega κάλεσε σε debate Μητσοτάκη και Τσίπρα – «Ναι» από ΣΥΡΙΖΑ, «Όχι» από ΝΔ

05.05.2023 18:13
mitsotakis-tsipras-1212-new

Επιστολές σε ΜητσοτάκηΤσίπρα, έστειλε το Mega, για τη διεξαγωγή στην τηλεοπτική του συχνότητα ενός debate, μεταξύ των δύο, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε θετικά, ενώ η Νέα Δημοκρατία δια του Άκη Σκέρτσου απάντησε αρνητικά, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η διακομματική επιτροπή, δηλαδή ο συναινετικός θεσμός που εδώ και δεκαετίες ορίζει τις διαδικασίες και τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, αποφάσισε για ένα debate μεταξύ των έξι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων την Τετάρτη  10 Μαΐου», σημείωσε στη δήλωσή του ο κ. Σκέρτσος.

«Αυτό αποφασίσθηκε ομόφωνα και αυτό θα γίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσκαλεί ή να αυτοπροσκαλείται, να επιβεβαιώνει ότι είναι εξαίρεση όσο θέλει», πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος και συνέχισε:

«Η δυσανεξία του στους θεσμούς δεν μας εκπλήσσει. Η στάση του είναι αποκαλυπτική ως προς τον σεβασμό του στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η απομόνωσή του είναι καθολική και η στάση του κωμική».

«Πολλά λόγια κύριε Σκέρτσο για να πείτε απλά ότι για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης το βάζει στα πόδια από την αντιπαράθεση με τον κ. Τσίπρα», απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία λίγο νωρίτερα αποδέχθηκε «με χαρά» την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σε ανοιχτό διάλογο ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Είμαστε στη διάθεση του καναλιού, όποια μέρα επιθυμεί τροποποιώντας το πρόγραμμα του προέδρου για να γίνει ο δημόσιος διάλογος που θα συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών», ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου.

Όπως αναφέρεται στο αίτημα του Mega, «το Mega, το μεγαλύτερο κανάλι της χώρας καλεί τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανοιχτό διάλογο – ντιμπέιτ στο κεντρικό στούντιο του σταθμού μας.

Θεωρούμε ότι η ανταλλαγή απόψεων Μητσοτάκη – Τσίπρα θα συμβάλλει στην πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 21ης Μαΐου.

Η πρόσκλησή μας γίνεται μετά και την αδυναμία του καναλιού μας να μεταδώσει ολόκληρο το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών λόγω συμβατικών υποχρεώσεων του προγράμματος».

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση: Πρωτιά για τον Alpha την Πέμπτη (πίνακας)

Εκλογές 2023- Debate: Απορρίφθηκε η πρόταση των δημοσιογράφων για ελεύθερη ερώτηση

Από το TikTok στα πρωινάδικα – Ειδικοί αναλύουν στο topontiki.gr τις προεκλογικές εμφανίσεις πολιτικών αρχηγών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:19