search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:36
MENU CLOSE

Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος: Στο αρχείο οι έρευνες για Ελληνική Λύση και Νίκο Παππά

10.05.2023 19:00
kyriakos_velopoulos_new

Έκλεισαν οι έρευνες για Ελληνική Λύση και Νίκο Παππά από την αρμόδια Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος και μπήκαν στο αρχείο.

Ειδικότερα, η έρευνα ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες περί διακίνησης μαύρου χρήματος στην «Ελληνική Λύση» με παρέμβαση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Καταπολέμησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Στο πλαίσιο της έρευνας,  για ενδεχόμενη διάπραξη ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ελέγχθηκαν ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος καθώς και οι καταγγέλλοντες βουλευτές χωρίς, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, να προκύψουν στοιχεία σε βάρος τους. Έτσι, η έρευνα της Αρχής αρχειοθετήθηκε.

Στο αρχείο μπαίνει και η έρευνα της Αρχής για δωροληψία του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, στο πλαίσιο της υπόθεσης  των τηλεοπτικών αδειών του 2016. Η συγκεκριμένη υπόθεση μπήκε στο «μικροσκόπιο» μετά την διαβίβαση από την Βουλή του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για τις τηλεοπτικές άδειες

Από την Αρχή ερευνήθηκε η  πορεία των 3 εκατομμυρίων ευρώ που σύμφωνα με τον επιχειρηματία  Χρήστο Καλογρίτσα πήρε από την οικογένεια Χούρι, προκειμένου να συμμετάσχει  στο διαγωνισμό και στη συνέχεια όταν το σχέδιο δεν προχώρησε, δόθηκαν για την έκδοση της εφημερίδας Documento.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον έλεγχο δεν προέκυψαν στοιχεία δωροληψίας του Νίκου Παππά αλλά ούτε και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από τους Χούρι με αποτέλεσμα η έρευνα να μπει στο αρχείο.

Διαβάστε επίσης:

Δεύτερη οπισθοχώρηση Γκάγκα για την πρόσληψη διευθυντών του ΕΣΥ πριν από τις εκλογές μετά τη θύελλα αντιδράσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στις υποκλοπές, διεκδικούν τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς πολλών εκατομμυρίων

Ώρα μηδέν για το debate: Στη μάχη τα επιτελεία των κομμάτων – Τα μυστικά τους και τα «SOS» των πολιτικών αρχηγών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:35