search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:02
MENU CLOSE

Δεύτερη οπισθοχώρηση Γκάγκα για την πρόσληψη διευθυντών του ΕΣΥ πριν από τις εκλογές μετά τη θύελλα αντιδράσεων

10.05.2023 18:48
gkagka 765- new

Σε τροποποιήσεις στην προεκλογική προκήρυξη πρόσληψης 126 συντονιστών διευθυντών του ΕΣΥ προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μετά το σάλο που ξεσήκωσε, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να κάνουν λόγο για ρουσφετολογικές προσλήψεις πριν από τις εκλογές και να στέλνουν σχετικό εξώδικο.

Τι αναφέρει το εξώδικο

Μάλιστα, η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) δημοσιοποίησε το εξώδικο που απέστειλε στη Μίνα Γκάγκα μιλώντας για παράνομη προκήρυξη για 126 συντονιστές διευθυντής του ΕΣΥ αφού αυτή εκδόθηκε εν μέσω εκλογών.

Συγκεκριμένα, η ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για «κομματικό ρουσφέτι», υπογραμμίζοντας πως η επιλογή της να προκηρυχθούν θέσεις Συντονιστών Διευθυντών «δεν είναι από αβλεψία, αλλά έχει συγκεκριμένη στόχευση, που εξηγείται από το χαρακτήρα της απόφασής σας».

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, αναφέρει ότι «είναιγνωστή η παθογένεια από τις συμφεροντολογικές προσλήψεις, που πάντα εξυπηρετούσαν το κυβερνόν κόμμα» τονίζοντας όμως ότι «το άρθρο 28 του Ν. 2190/1994 (…)απαγορεύει στο διάστημα από την προκήρυξη των εκλογών, μέχρι την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης την έκδοση πράξεων, που αφορούν το διορισμό ή την πρόσληψη και οποιαδήποτε μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασής του προσωπικού του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., των Ο.Τ.Α. και, γενικότερα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα». 

Επίσης, οι νοσοκομειακοί γιατροί θεωρούν μη επαρκή την τροποποίηση της προκήρυξης και ζητούν την απόσυρσή της, με πάγιο αίτημα να παραμένει να προχωρήσει σε προσλήψεις γιατρών που θα καλύψουν τις μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία.

Τι προβλέπει η νέα προκήρυξη

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε αλλαγές στην συγκεκριμένη προκήρυξη παρότι με βάση το επιχείρημα του υπουργείου Υγείας ο τομέας της Υγείας εξαιρείται από προσλήψεις για την κάλυψη των κενών στα νοσοκομεία και στις μονάδες υγείας.

Πρέπει όμως να τονιστεί ότι πρόκειται για αναβάθμιση θέσεων, άρα μεταβολή που απαγορεύεται από τον νόμο, και όχι για κάλυψη κενών, αφού υπάρχοντες Διευθυντές τμημάτων μπορούν να αναβαθμιστούν σε Συντονιστές Διευθυντές με τη συγκεκριμένη προκήρυξη. Όμως, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και μετά την θύελλα των αντιδράσεων η υπουργός τροποποιεί την προκήρυξη και πλέον ορίζει ως ημερομηνία λήξης των καταθέσεων των σχετικών δικαιολογητικών την 30ή Ιουνίου. Ημερομηνία που θεωρείται ότι είναι μετά τις πρώτες εκλογές και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως παράκαμψη του νόμου του υπουργείου Εσωτερικών.

Ταυτόχρονα οι θέσεις που προκηρύσσονται μειώνονται κατά μία και πλέον η διευκρινιστική απόφαση μιλά για 125 Συντονιστές Διευθυντές.

Η νέα προκήρυξη ΕΔΩ:

Να σημειωθεί ότι πως πρόκειται για τη δεύτερη υποχώρηση Γκάγκα μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς πριν λίγα 24ωρα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας υποχρεώθηκε να αλλάξει μία άλλη απόφαση για το σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία που επίσης ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους γιατρούς.

 Η απόφαση για τις εφημερίες όριζε πως όλοι οι γιατροί ενός Τομέα ανεξάρτητα από την ειδικότητά τους θα εφημερεύουν για να καλύψουν τα περιστατικά όποια και να είναι αυτά και με όποια πάθηση.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στις υποκλοπές, διεκδικούν τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς πολλών εκατομμυρίων

Ώρα μηδέν για το debate: Στη μάχη τα επιτελεία των κομμάτων – Τα μυστικά τους και τα «SOS» των πολιτικών αρχηγών

Νέες βολές της Μαρίας Ζάγκα κατά της ΝΔ για τον ΕΦΚ στα καύσιμα: Δεν αλλάζω τη δήλωσή μου (Ηχητικό)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58