search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:02
MENU CLOSE

Εκλογές 2023-Debate: Τι δήλωσαν οι δημοσιογράφοι της τηλεμαχίας

10.05.2023 20:33
DEBATE-NEW

Η ώρα του debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών έφτασε, ενώ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ βρίσκονται και οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στην τηλεμαχία.

Η Ράνια Τζίμα, η Σία Κοσιώνη, ο Γιώργος Παπαδάκης, η Μάρα Ζαχαρέα, ο Αντώνης Σρόιτερ και ο Παναγιώτης Στάθης προσήλθαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για το debate των πολιτικών αρχηγών, 11 ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές.   

«Θα είναι μεγάλη η διαδικασία, όμως ελπίζω να είναι και χρήσιμη», δήλωσε η κ. Τζίμα, ενώ ανέφερε και η ίδια ότι «ελπίζω να καταφέρουμε να ανοίξουμε αυτό το “στενό” πλαίσιο» και ότι «την επόμενη μέρα θα κριθούμε». Έκλεισε, λέγοντας: «αν βγει έστω κάτι ωφέλιμο, θα είναι πολύ σημαντικό».

«Αποστειρωμένο» χαρακτήρισε το πλαίσιο του debate η Σία Κοσιώνη, με τη δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ να συμπληρώνει: «Η δική μου η δουλειά είναι να εκπέμψω το σήμα που θα ήθελαν οι πολίτες».

Κατά την προσέλευσή του στο ραδιομέγαρο, ο Γιώργος Παπαδάκης, που εκπροσωπεί τον ΑΝΤ1, ανέφερε: «Για να διαφοροποιηθώ από τους απέναντι, τους αρχηγούς των κομμάτων που δεν θα φοράνε γραβάτα, ήθελα να είμαι στυλιστικά όπως θα είναι και ο Παναγιώτης Στάθης και ο Αντώνης Σρόιτερ. Έρχομαι γιατί συμμετέχει το κανάλι για το οποίο εργάζομαι. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ. Δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να κριθούμε οι δημοσιογράφοι, γιατί είναι φοβερά περιορισμένες οι δυνατότητες τα χρονικά πλαίσια και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει το debate για να δώσει ο καθένας το στίγμα του. Ας ελπίσουμε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων θα φέρουν κάποιο αποτέλεσμα που θα έχει ενδιαφέρον, κυρίως για τους αναποφάσιστους».  

«Ας ελπίσουμε ότι θα ακούσουμε απαντήσεις στις ερωτήσεις μας», σχολίασε από την πλευρά του ο «απεσταλμένος» του ALPHA, Αντώνης Σρόιτερ.

«Δεν πρέπει να μεμψιμοιρούμε για τους όρους τους debate. Προσωπικά δεν περιμένω πολλά πράγματα, αλλά και πάλι το γεγονός ότι θα υποβληθούν ερωτήσεις στους αρχηγούς είναι κάτι», δήλωσε ο δημοσιογράφος του OPEN, Παναγιώτης Στάθης.

Το στίγμα για το τι πρέπει να περιμένουν οι πολίτες από το debate έδωσε η Μάρα Ζαχαρέα, από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

«Δεν έχω την άποψη ότι είναι ένας παράλληλος μονόλογος. Βεβαίως η διακομματική έχει βάλει πολύ συγκεκριμένους κανόνες. Οφείλουμε να τους σεβαστούμε. Θεωρώ ότι μια τηλεμαχία, δέκα μέρες περίπου πριν τις εκλογές, δημιουργεί μια πολιτική ατμόσφαιρα» είπε μεταξύ άλλων στην κάμερα του Star.

Την τηλεμαχία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιώργος Κουβαράς.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Η ώρα του debate – Οι αφίξεις δημοσιογράφων και πολιτικών αρχηγών

Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος: Στο αρχείο οι έρευνες για Ελληνική Λύση και Νίκο Παππά

Εκλογές 2023: Αντίστροφη μέτρηση για το debate – Τα «στοιχήματα» των πολιτικών αρχηγών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:02