search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 03:12
MENU CLOSE

Στη Microsoft η Activision – Εξαγορά-μαμούθ ύψους 69 δισ. δολαρίων

15.05.2023 19:44
microsoft-new
Πηγή: Pixabay

«Πράσινο φως» έδωσαν τη Δευτέρα (15/5) οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ στη Microsoft για την εξαγορά της εταιρείας παιχνιδιών Activision Blizzard έναντι 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για μία νίκη της Microsoft, η οποία έρχεται μετά το μπλοκάρισμα της συμφωνίας από την κορυφαία αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου τον περασμένο μήνα.

Όπως αναφέρει το cnbc, oι ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως διερευνούν εάν η εξαγορά της Activision από τη Microsoft θα μπορούσε να στρεβλώσει τον ανταγωνισμό στην αγορά των κονσολών και του cloud gaming.

Μία από τις ρυθμιστικές αρχές του τομέα που αμφισβητείται είναι εάν η Microsoft μπορεί να πάρει παιχνίδια Activision και να τα διατηρήσει αποκλειστικά στις πλατφόρμες του γίγαντα των ΗΠΑ.

Η Activision βρίσκεται πίσω από μερικά από τα μεγαλύτερα παιχνίδια κονσόλας και PC στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Call of Duty franchise και World of Warcraft.

Διαβάστε επίσης

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Ανοιχτή η πλατφόρμα – Ποια ΑΦΜ που κάνουν σήμερα αίτηση

Λουμάκης (Uni Systems): Πού κοιτάζουμε για εξαγορές – Κίνδυνος να χαθεί η ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης

Μετά τις εκλογές τα αναδρομικά 11 μηνών των συντάξεων…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15