search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 14:57
MENU CLOSE

ΗΠΑ: «Θετικές» οι πρώτες συνομιλίες Μπάιντεν –  Ρεπουμπλικανών για την κρίση χρέους

21.05.2023 21:06
biden mc carthy xreos- new

«Παραγωγική» χαρακτηρίστηκε η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ρεπουμπλικάνος Κέβιν Μακάρθι για το θέμα της αύξησης του ορίου του χρέους.

Αναμένεται, μάλιστα, να συναντηθούν τη Δευτέρα για να συζητήσουν το θέμα.

Ο Μακάρθι συνομίλησε με τον Μπάιντεν ενώ ο τελευταίος επιστρέφει στις ΗΠΑ από την Ιαπωνία, όπου μετείχε στη σύνοδο της G7. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ότι ήταν «θετικές» οι συνομιλίες για την επίλυση της κρίσης και ότι τα επιτελεία τους θα συναντηθούν για να συνεχίσουν τη διαπραγμάτευση αργότερα σήμερα.

Νωρίτερα ο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμος να περιορίσει τις δαπάνες, σε συνδυασμό με φορολογικές ρυθμίσεις ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία, όμως χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την τελευταία πρόταση των Ρεπουμπλικάνων για την αύξηση του ορίου του χρέους. Προτού αναχωρήσει από τη Χιροσίμα άφησε να εννοηθεί ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα επιθυμούσαν μια στάση πληρωμών ώστε τα καταστροφικά αποτελέσματά της να δυσχεράνουν την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο Μακάρθι είπε πάντως στους δημοσιογράφους ότι τώρα είναι καλύτερη η κατάσταση αλλά επανέλαβε στον Μπάιντεν ότι θα πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες. «Η θέση μου δεν έχει αλλάξει, η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να συνεχίσει να ξοδεύει χρήματα που δεν διαθέτουμε», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ της αύξησης των δαπανών στον αμυντικό τομέα.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: «Ξύπνησε» η Αίτνα – Ανεστάλησαν πτήσεις

Ρώμη: «Μαύρισε» το νερό στη Φοντάνα ντι Τρέβι – Ακτιβιστές για το κλίμα έριξαν κάρβουνο (Video)

Μπάιντεν: Σίγουρος ότι το Κίεβο δεν θα χτυπήσει ρωσικό έδαφος με F-16

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 14:57