search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:01
MENU CLOSE

Βρετανία: Ακτιβίστριες έκλεψαν αρνιά από τη φάρμα του Βασιλιά Καρόλου (photos/video)

25.05.2023 20:06
arnakia
@AnimalRising

Ακτιβίστριες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων γνωστοποίησαν ότι έκλεψαν τρία αρνιά από το κτήμα Σάντριγχαμ του βασιλιά Καρόλου στο Νόρφολκ. H κίνησή τους αυτή κάνει τον γύρο του διαδικτύου στα στα ΜΜΕ της Βρετανίας και είχε…συμβολικό χαρακτήρα όπως υποστηρίζουν οι ίδιες.

Εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση Animal Rising δείχνουν τρεις γυναίκες, που φορούν ροζ μπλουζάκια με το σήμα της οργάνωσης αυτής, να περπατούν μέσα σε χωράφι γεμάτο πρόβατα και να φορτώνουν αρνιά σε ένα όχημα.

Η Animal Rising ανέφερε ότι οι γυναίκες πήραν τα τρία αρνιά από τη φάρμα Άμπλετον γύρω στις 20:00 χθες Τετάρτη. Η οργάνωση υποστήριξε ότι τα αρνιά προορίζονταν για σφαγή.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι γυναίκες αυτές παραδόθηκαν στην αστυνομία, στο Μπέρκσαϊρ στις 8 σήμερα το πρωί, κρατώντας ένα πανό που έγραφε: «Έσωσα τα αρνιά του Βασιλιά» και «Με αυτόν τον τρόπο αγαπάμε τα ζώα».

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τρεις γυναίκες, ηλικίας 20-30 ετών, προσήλθαν οικειοθελώς σε αστυνομικό τμήμα στο Σλάου και συνελήφθησαν ως ύποπτες για κλοπή.

Η Animal Rising ανέφερε στον ιστότοπό της ότι η ενέργειά της «σηματοδοτεί την πρώτη» από τις “υψηλού προφίλ διασώσεις” που θα κάνει αυτό το καλοκαίρι».

Η 23χρονη Σάρα Φόι, μία από τις γυναίκες που συμμετείχαν στη δράση αυτή, είπε: «Όπως όλοι, έτσι και τα ζώα θέλουν να ζήσουν με ασφάλεια, χωρίς να τα εκμεταλλεύονται. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει εδώ στο Σάντριγχαμ, ή οπουδήποτε τα ζώα προορίζονται για σφαγή. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που σώσαμε τρία αρνιά σήμερα – τρία όμορφα αρνιά που θα ζήσουν τώρα τη ζωή τους στο έπακρο».

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νόρφολκ δήλωσε: «Η αστυνομία του Νόρφολκ ερευνά τις αναφορές για κλοπή τριών αρνιών από μια φάρμα στο Δυτικό Νιούτον του Νόρφολκ.

«Τρεις γυναίκες ηλικίας 20-30 ετών προσήλθαν οικειοθελώς σε αστυνομικό τμήμα στο Σλάου και συνελήφθησαν ως ύποπτες για κλοπή. Παραμένουν υπό κράτηση», συμπλήρωσε.

Η ανάρτησή τους για τα αρνιά που έσωσαν

«Πώς δικαιολογούμε τη δολοφονία μωρών; Πράξεις όπως αυτή είναι συχνά διανθισμένες με χαρά και θλίψη. Γιορτάζουμε την ελευθερία τους, ενώ ταυτόχρονα θρηνούμε για τις εκτατοντάδες ζωές που έμειναν πίσω» αναφέρει η ανακοίνωση της ακτιβιστικής ομάδας Animals Rising.

«Σήμερα, έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια να διασωθεί και η μητέρα τους μαζί με αυτά τα όμορφα μωρά. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές μας, αυτή τη φορά δεν ήταν εφικτό. Προσπαθούμε να παρηγορηθούμε γνωρίζοντας ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για αυτά τα μωρά, σώζοντάς τα από τη σφαγή και βοηθώντας τα σε μια μακρά ζωή ελευθερίας» συνεχίζει.

«Σήμερα, σε τρία αρνιά δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, μια ζωή απαλλαγμένη από τα σφάλματα του διατροφικού μας συστήματος. Με τις ενέργειές τους, η Rosa, η Sarah και η Rose, όχι μόνο έσωσαν αυτά τα αθώα μωρά, αλλά συνεχίζουν επίσης την κρίσιμη συζήτηση για τη διαλυμένη σχέση μας με τα ζώα» επισημαίνει η πρώην Animals Rebellion.

Το διατροφικό μας σύστημα όχι μόνο κακοποιεί τα ζώα, αλλά καταστρέφει και την ευκαιρία μας για ένα βιώσιμο μέλλον. Ενώ το 16% της γης στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιείται για τη βόσκηση προβάτων, μόνο το 12% καλύπτεται από δάσος. Δάση που χρειαζόμαστε απεγνωσμένα για να βοηθήσουν στην απορρόφηση του άνθρακα και στην ανάκτηση της άγριας ζωής. Για να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγής χρειαζόμαστε ένα ασφαλές και βιώσιμο σύστημα διατροφής με βάση τα φυτά. Αυτό θα μας επιτρέψει να ξαναζωντανέψουμε τη γη μας και να οικοδομήσουμε ένα θετικό μέλλον για όλη τη ζωή» καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Μαντλίν ΜακΚάν: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες – Τα στοιχεία θα δοθούν στις γερμανικές αρχές

Τίνα Τέρνερ: Πώς η σταρ «έσπασε τη σιωπή» για την ενδοοικογενειακή βία

Ένα σούπερ γιοτ βγαλμένο από τα βιβλία του Ιουλίου Βερν (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:01