search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:52
MENU CLOSE

Aυλαία για το76ο Φεστιβάλ Καννών: Οι ταινίες, οι εντυπωσιακές εμφανίσεις και τα δάκρυα (photos)

29.05.2023 09:52
AP23141559016810

To 76o Φεστιβάλ Καννών έριξε αυλαία στις 27 Μαΐου και το κόκκινο χαλί μαζεύτηκε. Αυτό το Φεστιβάλ τα είχε όλα: ποιοτικές ταινίες, εντυπωσιακές εμφανίσεις και έντονες συγκινήσεις.

Η φετινή διοργάνωση δεν είχε καμία σχέση με την περσινή που ήταν ομολογουμένως άχαρη και αμήχανη. Αντίθετα, φέτος ο χαρακτήρας ήταν πανηγυρικός. Στο κόκκινο χαλί παρήλασαν μεγάλοι σκηνοθέτες όπως ο Μάρτιν Σκορτσέζε και ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, αστέρες του Χόλυγουντ όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Νάταλι Πόρτμαν, η Ούμα Θέρμαν, ο Χάρισον Φορντ και πολλοί άλλοι.

Η Κρουαζέτ γέμισε από τα φλας των φωτογράφων και το 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών συγκέντρωσε πάνω του τα βλέμματα παγκοσμίως. Εκτός από τους χολιγουντιανούς αστέρες, το παρόν έδωσαν στράρλετς, influencers και μοντέλα μεταξύ των οποίων και Ελληνίδες, με τις Βίκη Καγιά και Δούκισσα Νομικού να ξεχωρίζουν.

Επιστροφές και τιμητικές διακρίσεις

Το Φεστιβάλ των Καννών επέλεξε ο Τζόνι Ντεπ για την κινηματογραφική του επιστροφή με την ταινία «Jeanne du Barry» της Μαϊγουέν Λε Μπεσκό, η οποία παρ’ όλον τον ντόρο, δεν απέσπασε κολακευτικά σχόλια. Το Twitter γέμισε με κακεντρεχή σχόλια για την κακή εμφάνιση της …οδοντοστοιχίας του στα οποία ο ηθοποιός έδωσε μια αποστομωτική απάντηση ότι τα δόντια του μοιάζουν «με ινδικές χάντρες που στολίζουν το υπόλοιπο σύνολο»! Και γιατί άλλωστε να ασχοληθεί με τα σχόλια για …τα δόντια του όταν απέσπασε ένα επτάλεπτο χειροκρότημα στο φινάλε της πρεμιέρας του!

Ταυτόχρονα, οι Κάννες έδειξαν να τιμούν με το παραπάνω τους «παλιούς» στυλοβάτες του Χόλυγουντ όπως ο Μάικλ Ντάγκλας και ο Χάρισον Φορντ, οι οποίοι δεν κατάφεραν να κρύψουν τα δάκρυα χαράς για την τιμή που τους έκανε ο κορυφαίος ευρωπαϊκός θεσμός του σινεμά αλλά και οι άνθρωποι του χώρου που τους χειροκροτούσαν όρθιοι για αρκετά λεπτά.

Ο μεν Μάικλ Ντάγκλας κατέφθασε με την γυναίκα του Κάθριν Ζέτα Τζόουνς και την κόρη τους Κάρις Ζέτα Ντάγκλας και μάλιστα ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε μια γλυκιά στιγμή όπου και οι δύο τον φιλούν στο μάγουλο.

Ο δε Χάρισον Φορντ αποχαιρέτησε με τον καλύτερο τρόπο τον Ιντιάνα Τζόουνς, τον ρόλο που τελικά τον χαρακτήρισε – αν και η τελευταία ταινία δεν απέσπασε και τις καλύτερες κριτικές. Μάλιστα, τον περίμενε ένας Χρυσός Φοίνικας, έκπληξη για την προσφορά του στον Κινηματογράφο.

Λαμπερές εμφανίσεις και παρέλαση αστέρων

Φυσικά κόκκινο χαλί χωρίς εντυπωσιακές εμφανίσεις δεν νοείται. Σ’ αυτές θα λέγαμε ότι δικαίως τη σκυτάλη κρατούν οι κυρίες, οι οποίες δεν απογοήτευσαν. Από τις πιο εντυπωσιακές και σικ εμφανίσεις ήταν αυτή της Νάταλι Πόρτμαν η οποία έλαμψε μέσα στο άσπρο Ντιόρ φόρεμά της με τις μπλε λεπτομέρειες. Στο πλευρό της η πάντα κομψή Τζούλιαν Μουρ για την πρεμιέρα της ταινίας «May December». Εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση της Αντέλ Εξαρχόπουλος στο κόκκινο χαλί, η οποία πόζαρε μαζί με τους πρωταγωνιστές της σειράς «La Flamme» του Τζόναθαν Κοέν.

Όταν ανάμεσα στις πρεμιέρες ταινιών υπάρχει το όνομα του Μάρτιν Σκορτσέζε, όλα τα βλέμματα είναι -δικαίως- στραμμένα εκεί. Ο Σκορτσέζε, που φαίνεται να μην αποχωρίζεται τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο αλλά ούτε και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί εξαφανίζοντας τον οποιονδήποτε ανταγωνισμό με την ταινία του, «Killers of The Moon». Ο Ντι Κάπριο υποδύεται τον Έρνεστ Μπέρκαρτ, έναν άνδρα ερωτευμένο με μια Αμερινδή (στον ρόλο η Λίλι Γκλάντστοουν) που βρίσκεται μπλεγμένος στη συνωμοσία που εξυφαίνει ο μεγιστάνας Ουίλιαμ Χέιλ, κατά κόσμον Ρόμπερτ ντε Νίρο! Ένας πράκτορας του FBI (τον υποδύεται ο Τζέσι Πλέμονς) αναλαμβάνει να διαλευκάνει τα εγκλήματα….

Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ Καννών: Χρυσός Φοίνικας για την «Ανατομία μιας Πτώσης»

Αγγελάκας: «Δεν πιστεύω σε αυτή την κοινωνία, είναι σε παραίσθηση» (Video)

Δάσκαλοι και παιδιά δίνουν το μήνυμα για το αύριο…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:47