search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:00
MENU CLOSE

Beyonce: Oι λάτρεις της δεν υπολογίζουν κανένα κόστος (Photos/Videos)

02.06.2023 15:29
beyonce sweden

Η Beyonce, όπως όλοι παραδέχονται, βρίσκεται ίσως στην καλύτερη φάση της. Ώριμη, έμπειρη, και πιο όμορφη από ποτέ, συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία τη μεγάλη παγκόσμια τουρνέ της, με τίτλο «Renaissance World Tour», η οποία θα ολοκληρωθεί με 57 συναυλίες συνολικά που θα δοθούν σε 40 πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά, και σε 14 πόλεις της Ευρώπης.

Αυτό που έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως ούτε το χρήμα ούτε οι αποστάσεις μπορούν να σταθούν εμπόδιο στους φανατικούς λάτρεις της, που θέλουν να ζήσουν τη συναυλιακή αυτή εμπειρία και να δουν το είδωλό τους από κοντά.

Τα μέλη του «Bey Hive»

Οι φανατικοί ακόλουθοι της Beyonce, από τις τέσσερεις μεριές του πλανήτη, συγκροτούν ένα νοητό κλαμπ που ονομάζεται «Bey Hive». Είναι μια παραφθορά της λέξης «Bee Hive» (φωλιά μελισσών), όπου αλλάζοντας το πρώτο συνθετικό από «Bee» (μέλισσα) σε «Bey» (Μπιγιονσέ) δείχνουν την ενότητά τους, και τον ανάλογο σεβασμό προς την αδιαφιλονίκητη βασίλισσά τους, την Beyonce.

Τα μέλη του «Bey Hive» ανταλλάζουν απόψεις, ιδέες, και πληροφορίες για το είδωλό τους και την παγκόσμια τουρνέ που επιχειρεί αυτό το καλοκαίρι.

Έτσι, ο Τζίμι Λονγκ, από το Σαν Φρανσίσκο, αποφάσισε και ταξίδεψε μέχρι τη Σουηδία για να βρεθεί στην πρώτη συναυλία της τουρνέ, στις 10 Μαΐου του 2023. Αυτό έγινε γιατί βρήκε εισιτήριο για το πρώτο διάζωμα με 370 δολάρια, ενώ το ίδιο εισιτήριο στις ΗΠΑ θα κόστιζε τουλάχιστον 1.200 δολάρια.

Στη Μεγάλη Βρετανία, η Άγιο Αουκόγια, ήταν πανευτυχής που ταξίδεψε από το Μάντσεστερ στο Λονδίνο για να δει τη συναυλία, και δεν παραπονέθηκε καθόλου που το ταξίδι διάρκεσε 6 ώρες, αντί για 4,5 ώρες που συνήθως διαρκεί.

Η Τζάνι Νασιμέντο, μια δασκάλα από το Ρίο ντε Τζανέϊρο, μετά την πανδημία βρήκε την ευκαιρία να ξεδώσει.

«Εμείς οι δάσκαλοι περάσαμε πολύ δύσκολα στην περίοδο της πανδημίας. Εγώ, προσωπικά, έχασα και ανθρώπους από την οικογένειά μου. Μετά από όλα αυτά, θέλω να βγω έξω, να νιώσω ξανά ελεύθερη, και να κάνω πράγματα που δεν είχα κάνει ως τώρα!»

Η Τζάνι, ξόδεψε 1.200 δολάρια για την πρώτη πτήση, και άλλα 1.000 δολάρια για τα «Club Renaissance» εισιτήρια, που αγόρασε για τη συναυλία της Μπιγιόνσε στη Φρανκφούρτη, της Γερμανίας. Τα χρήματα δεν είναι καθόλου λίγα αν αναλογιστούμε ότι με 3.000 – 3.500 δολάρια η Τζάνι θα έκανε τις καλοκαιρινές της διακοπές.

Τα προϊόντα της «Bey Hive»

Τα εισιτήρια όμως δεν είναι το μόνο έσοδο. Μια ολόκληρη γκάμα συλλεκτικών προϊόντων γίνονται ανάρπαστα από τους φαν της βασίλισσας «Bey». Από τα γυαλιστερά -σαν ντισκομπάλα- «cowgirl hats» καπέλα, τις επετειακές μπλούζες, τα χαριτωμένα μπρελόκ «Bey Hive», έως τα επετειακά αυτοκόλλητα και πόστερ της τουρνέ, τα νεανικά κοσμήματα με τη μέλισσα, τα καπελάκια τζόκεϊ, και τα αρωματικά κεριά, όλα τα προϊόντα απευθύνονται στο νεανικό κοινό και μοναδική στρατηγική τους είναι να μεγιστοποιήσουν την εμπειρία της συνάντησης των θαυμαστών με το είδωλό τους.

Το χορταστικό σόου διαρκεί 3 ολόκληρες ώρες, ο ρυθμός των 36 συνολικά κομματιών χτίζεται μεθοδικά ώσπου να γίνει τελικά καταιγιστικός, η Beyonce εμφανίζεται με σεληνιακό όχημα, στη συνέχεια ντυμένη με στολή «cowgirl» καβάλα πάνω σ΄ ένα αστραφτερό άλογο, και θυμίζει εκείνη την cult εμφάνιση της Μπιάνκα Τζάγκερ, στο Studio 54, καθώς γλιστρά στον αέρα υπό τους ήχους του «I Feel Love» της Ντόνα Σάμερ.

Η Beyonce κάνει πολύ σαφείς τις αναφορές της στη soul και στο glam της Νέας Υόρκης, φέρνοντας στοιχεία από το παρελθόν και εντάσσοντάς τα σ’ ένα δυναμικότερο μέλλον.
Η παράσταση έχει στοιχεία παρακμιακής ντίσκο του μέλλοντος, και ταυτόχρονα αποπνέει σεξ, αυταρέσκεια και σιγουριά για την Beyonce, και μια ώριμη θηλυκότητα με στοιχεία «Black pride».

Η καλοκαιρινή τουρνέ της «Queen Bey», η πρώτη μετά από 7 χρόνια, έχει πολύ εύστοχα ενσωματώσει το όνομα του τελευταίου άλμπουμ της, «Renaissance» (Αναγέννηση) στον τίτλο της. Κατά τη γνώμη των ειδικών, το σόου «Renaissance World Tour» αποτελεί ένα μεγάλο βήμα εμπρός για τη σόου μπίζνες.

Οι 57 συνολικά συναυλίες αναμένεται να φέρουν εισπράξεις κοντά στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η παγκόσμια περιοδεία που άρχισε τον Μάϊο στη Στοκχόλμη, θα ολοκληρωθεί τέλη Σεπτεμβρίου στην πόλη της Νέας Ορλεάνης.

Διαβάστε επίσης:

Johnny Depp: Επιστρέφει στις Κάννες ως ήρωας ή ως παρίας; (Photos/Videos)

H Aston Martin του βασιλιά Κάρολου ΙΙΙ καταναλώνει «τυρί και κρασί»

H πρώτη δήλωση Ερντογάν για τις εκλογές – «Κίτρινη κάρτα» από ΟΑΣΕ για την διαφάνεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:00