search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:50
MENU CLOSE

Διάσημοι μαέστροι και σολίστ στο Ηρώδειο

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2284
1/6/2023
03.06.2023 06:00
solist

Το Ηρώδειο θα μας προσφέρει σημαντικές βραδιές κλασικής μουσικής με διάσημους μαέστρους και σολίστ. Θα απολαύσουμε, λοιπόν, την Τρίτη Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ, με αρχιμουσικό τον χαρισματικό και ιδιοσυγκρασιακό Θεόδωρο Κουρεντζή, που επιστρέφει στη γενέτειρά του με το νέο μουσικό σύνολο Utopia, το οποίο στη συνέχεια θα περιοδεύσει στη Βιέννη και το Βερολίνο.

Ο Θόδωρος Κουρεντζής, ιδιαίτερος και αντισυμβατικός, έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην τέχνη διεύθυνσης ορχήστρας. Γεννημένος στον Βύρωνα της Αθήνας, σπούδασε στη Ρωσία και τώρα είναι εγκαταστημένος στην Αγία Πετρούπολη.

Η Utopia είναι ένα διεθνές μουσικό σύνολο που αποτελείται από σολίστ όλου του κόσμου. Όνειρο, εξάλλου, του διάσημου μαέστρου ήταν εδώ και πολλά χρόνια να δημιουργήσει μια ορχήστρα με εμπνευσμένους καλλιτέχνες που «έχουν αυτή τη φωτιά μέσα τους και διατηρούν αυτή τη νεότητα».

Η Τρίτη Συμφωνία του Μάλερ, γραμμένη τα καλοκαίρια του 1895 και 1896, είναι ένας ύμνος στη φύση και στις στοιχειακές δυνάμεις των όντων, που αγωνίζονται να ενωθούν με τον θεό.

Από την άλλη, στις 15 Ιουλίου, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, γιορτάζοντας τα 80 χρόνια της λειτουργίας της, θα συμπράξει με τον διεθνούς φήμης Γερμανό μαέστρο Christoph Eschenbach ερμηνεύοντας το κοντσέρτο για πιάνο του Γκριγκ (στο πιάνο ο Κινέζος ταλαντούχος Λανγκ Λανγκ) και την 4η Συμφωνία του Τσαϊκόφσκι.

Τέλος, στις 12 Ιουνίου, θα ακούσουμε την κορυφαία Γερμανίδα βιολονίστρια Anne-Sophie Mutter, που έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία – ανάμεσα τους και τέσσερα Γκράμι.

Η Mutter ξεκίνησε την καριέρα της από παιδί και την προώθησε ο Χέρμπερτ φον Κάραγιαν. Οι εξαιρετικές ερμηνείες της έχουν σφραγίσει την κλασική μουσική. Στο Ηρώδειο θα παίξει σόλο τρία κονσέρτα καθώς και το Νονέτο, έργο μουσικής δωματίου για εννέα όργανα, που της αφιέρωσε ο Αντρέ Πρεβέν.

Μαζί με τη Mutter θα εμφανιστεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο το σύνολο εγχόρδων Mutter’s Virtuosi, που τη συνοδεύει στις συναυλίες της από το 2011 και αποτελείται από υποτρόφους του ιδρύματός της καθώς και άλλους νέους μουσικούς.

Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ Καννών: Χρυσός Φοίνικας για την «Ανατομία μιας Πτώσης»

Iron Maiden: Έπαιξαν για πρώτη φορά ζωντανά το «Alexander The Great» (Video)

Aυλαία για το76ο Φεστιβάλ Καννών: Οι ταινίες, οι εντυπωσιακές εμφανίσεις και τα δάκρυα (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:47