search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 17:40
MENU CLOSE

Γιάννης Μαρκόπουλος: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του συνθέτη

12.06.2023 20:23
markopoulos
Eurokinissi

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον εμβληματικό συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο που θα μείνει στην Ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους. Πού θα γίνει η κηδεία σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος πέθανε το Σάββατο (10/06) σε ηλικία 84 ετών, έπειτα από δύσκολη μάχη με τον καρκίνο. Διέγραψε μια μοναδική πορεία στον χώρο της μουσικής, δεν έπαψε να συνομιλεί με το χθες και να αναζητά εκεί τις φωτεινές λύσεις στα αδιέξοδα που γεννούσε το σήμερα.

Η ανακοίνωση της οικογένειας:

Η εξόδιος ακολουθία του αγαπημένου μας Γιάννη Μαρκόπουλου θα τελεστεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 και ώρα 17.00 στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Για το τελευταίο αντίο, η σορός θα βρίσκεται στο Παρεκκλήσι της Μητροπόλεως Ναό από τις 12.00 το μεσημέρι της ίδιας μέρας και μέχρι τις 16.00.

Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Παπάγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο του Γιάννη Μαρκόπουλο έχει συνδεθεί με τον κινηματογράφο, μελοποίησε ποίηση, έγραψε μουσική κλασική και μουσική για μπαλέτο, συμμετείχε στον αγώνα κατά της δικτατορίας, ενώ έχει υπογράψει μερικά από τα σημαντικότερα άλμπουμ της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Γεννήθηκε το 1939 στο Ηράκλειο Κρήτης. Πατέρας του ήταν ο Γεώργιος Μαρκόπουλος, πρώην νομάρχης Λασιθίου, και μητέρα του η Ειρήνη Αεράκη από τη Σητεία. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Ιεράπετρα, τόπο καταγωγής του πατέρα του, και στο ωδείο της πόλης πήρε τα πρώτα του μουσικά μαθήματα στη θεωρία και στο βιολί.

Διαβάστε επίσης:

Καλαμάτα: Τι λέει ο δήμαρχος για την καταγγελία για ανάπλαση με μάρμαρα από τάφους

Ομόνοια: Ελεύθερος ο 63χρονος παιδόφιλος – «Ψάρευε ανήλικες, ήταν συνέχεια έξω από παιδότοπο» λέει ο πατέρας της 14χρονης

Πανελλήνιες 2023: Τελευταία εβδομάδα εξετάσεων για τα ΕΠΑΛ – Το πρόγραμμα της Τρίτης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 17:29