search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:50
MENU CLOSE

Εκλογές 2023: Την αναβολή του debate αποφάσισε η διακομματική επιτροπή – Πάει για ματαίωση

15.06.2023 12:18
debate new

Δεν θα διεξαχθεί τελικά απόψε (15/6) το προγραμματισμένο debate των πολιτικών αρχηγών.

Στη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, η οποία ξεκίνησε στις 11:00 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 13:00, αποφασίστηκε η αναβολή της τηλεμαχίας των αρχηγών

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη των πέντε κομμάτων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής αναζήτησαν νέα ημερομηνία για την τηλεμαχία, αλλά δεν επήλθε συμφωνία.

Αναφορικά με τη νέα ημερομήνια η Νέα Δημοκρατία πρότεινε το debate να γίνει το Σάββατο, διότι την Κυριακή ειναι προγραμματισμένη η διακαναλική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα υπόλοιπα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥΣΗ), ζήτησαν Κυριακή. 

Σύμφωνα με τον ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, από τη συζήτηση προέκυψε ότι οι εκπρόσωποι τεσσάρων κομμάτων πλην της Ελληνικής λύσης συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να γίνει το σημερινό ντιμπέιτ.

Στον διάλογο που ακολούθησε, συμπλήρωσε ο ΓΓ του ΥΠΕΣ, η Νέα Δημοκρατία με βάση το δικό της πρόγραμμα πρότεινε εναλλακτική ημερομηνία το Σάββατο. Τρία κόμματα ήταν ανελαστικά και αντιπρότειναν Κυριακή , ενώ υπήρχε και η Ελληνική Λύση που δεν είχε πρόβλημα για οποιαδήποτε ημέρα.

Έτσι η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία για μια άλλη ημέρα διεξαγωγής της τηλεμαχίας με τον κ. Σταυριανουδάκη να προσθέτει ότι «εμεινε “ανοιχτό παράθυρο” στην περίπτωση που υπάρξει κάποια αλλαγή για Σάββατο ή Κυριακή και ενημερωθεί η υπουργός Εσωτερικών».

«Όλοι συμφώνησαν πάντως ότι είναι πολύ δύσκολο από Δευτέρα και μετά να γίνει ντιμπείτ δεδομένου ότι πρόκειται για την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές» κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες, Τετάρτη (14/6), η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθους λόγω του τραγικού ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου.

Παράλληλα και τα κόμματα έχουν αναστείλει τις προεκλογικές τους εκδηλώσεις μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Διαβάστε επίσης

Ηλιόπουλος για περιστατικό με Σακελλαροπούλου: «Δεν είναι επίθεση ο διάλογος» (video)

Κυρανάκης: «Η Ελλάδα δεν είχε υποχρέωση να ασχοληθεί με ένα περιστατικό που αφορά τη Λιβύη και την Ιταλία» (video)

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Η Ροδόπη είναι μια ροζ κουτσουλιά στον απέραντο γαλάζιο χάρτη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:49