search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 22:42
MENU CLOSE

Πούτιν: «Έτοιμος για εποικοδομητικό διάλογο με όσους θέλουν την ειρήνη»

17.06.2023 23:30
poutin 654- new

Έτοιμος για έναν εποικοδομητικό διάλογο με όσους θέλουν την ειρήνη, εμφανίστηκε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους αφρικανούς μεσολαβητές για την Ουκρανία, χαιρετίζοντας την ισορροπημένη προσέγγισή τους απέναντι στην κρίση αυτή.

«Χαιρετίζουμε μια ισορροπημένη προσέγγιση των Αφρικανών φίλων μας απέναντι στην ουκρανική κρίση», δήλωσε ο Πούτιν, κατά την έναρξη της συνάντησης στην Αγία Πετρούπολη, όπου έφτασε η αντιπροσωπεία των αφρικανών μεσολαβητών μετά την επίσκεψή της στο Κίεβο.

«Είμαστε ανοιχτοί σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με όλους εκείνους που θέλουν την ειρήνη, η οποία βασίζεται στις αρχές της δικαιοσύνης και της συνεκτίμησης των νόμιμων συμφερόντων των (ενδιαφερομένων) μερών», υπογράμμισε.

Οι ηγέτες από τη Νότια Αφρική, τη Σενεγάλη, την Αίγυπτο, τη Ζάμπια, την Ουγκάντα, τη Δημοκρατία του Κονγκό και τα νησιά Κομόρες συναντήθηκαν με τον Πούτιν στο κυβερνητικό Ανάκτορο Κονσταντινόφσκι του 18ου αιώνα μετά την επίσκεψή τους στο Κίεβο.

Στο Κίεβο, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέκλεισε χθες κάθε πιθανότητα διαπραγμάτευσης με τη Ρωσία καταγγέλλοντας την εξαπάτηση της Μόσχας μεσούσης της αντεπίθεσης των ενόπλων δυνάμεών της, μετά τη συνάντηση που είχε με την αφρικανική αντιπροσωπεία.

«Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει»

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα, επικεφαλής της αντιπροσωπείας των αφρικανών μεσολαβητών για την ουκρανική σύγκρουση, δήλωσε σήμερα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει στην Ουκρανία.

Η αντιπροσωπεία αφρικανών ηγετών που προσπαθεί να μεσολαβήσει στη σύγκρουση της Ουκρανίας είπε στον Ρώσο πρόεδρο ότι ήρθε η ώρα να διαπραγματευτεί το τέλος των μαχών οι οποίες βλάπτουν ολόκληρο τον κόσμο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών δεν επιλύουν την παγκόσμια επισιτιστική κρίση»

Οι εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που εγγυάται την ασφαλή διέλευσή τους από τη Μαύρη Θάλασσα δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων της Αφρικής με τις υψηλές παγκόσμιες τιμές των τροφίμων, καθώς μόνο το 3% έχει φθάσει στις φτωχότερες χώρες, δήλωσε την ίδια ώρα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στους αφρικανούς ηγέτες.

Ο Πούτιν σημείωσε ότι η επισιτιστική κρίση προκλήθηκε από τις ενέργειες των δυτικών χωρών και όχι από αυτό που η Ρωσία αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Ισπανία: ΜΚΟ διέσωσε 117 μετανάστες από τη Λιβύη

Γάτα σώζει 42χρονη γυναίκα από καρδιακή προσβολή (Photo)

Ουγκάντα: Επίθεση σε σχολείο με 41 νεκρούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 22:41