search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 08:01
MENU CLOSE

Κως: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 32χρονος- «Δεν έκανα τίποτα»

19.06.2023 17:26
kos anakritis 32xronos – new

Προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη ζήτησε και έλαβε ο ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός που κρατείται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, που πέρασε την πόρτα του ανακριτή λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα.

Πρόκειται για τον  άνθρωπο που την είδε τελευταίος και που από την πρώτη στιγμή κρίθηκε ύποπτος καθώς έχει υποπέσει σε πολλές αντιφάσεις στη διάρκεια της ανάκρισής του από τους αστυνομικούς.
Για την ώρα η κατηγορία είναι η ίδια, η αρπαγή. Ωστόσο, στο μεσοδιάστημα, όποια νέα στοιχεία τυχόν προκύψουν θα τεθούν και αυτά υπ΄όψη του ανακριτή από την Αστυνομία. 

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο δικηγόρος του 32χρονου, ο κατηγορούμενος δεν ξέρει ότι έχει εντοπιστεί η σορός της. Μάλιστα, ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να υπάρχει δεύτερο πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση. Πάντα, όμως, βασικό πρόσωπο στην υπόθεση του θανάτου της 27χρονης θεωρείται ο 32χρονος.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν έχει κάνει τίποτα ενώ στους αστυνομικούς είχε ισχυριστεί πως το μοιραίο βράδυ είχε σεξουαλική επαφή με την 27χρονη στο σπίτι του και ότι μετά δεν ξέρει τι συνέβη στην νεαρή γυναίκα.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που σκότωσε εκείνος την 27χρονη, να έχει συνεργό. Και αυτό γιατί το σημείο που εντοπίστηκε η σορός της κοπέλας, δεν θα μπορούσε να μεταφερθεί εκεί μόνο από ένα άτομο.

Το πτώμα της 27χρονης Πολωνής έχει μεταφερθεί στο νησί της Ρόδου όπου πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία- νεκροτομή που πιστεύεται ότι θα αποκαλύψει στοιχεία για τον δράστη και για τις συνθήκες θανάτου της.

Δεύτερο πρόσωπο στο κάδρο των ερευνών

Εν τω μεταξύ, ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας εμφανίστηκε η μητέρα της 27χρονης από την Πολωνία, ενώ οι αρχές κάλεσαν εκ νέου για κατάθεση τον 28χρονο σύντροφο της Αναστάζια, Μιχάλ, ο οποίος ήταν αυτός που ενημέρωσε πρώτος την αστυνομία για την εξαφάνιση της κοπέλας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να πάρει διευκρινίσεις για ορισμένα από τα μήνυματα στο κινητό της Αναστάζια, το οποίο εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι και έχει μπει στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων της ΕΛΑΣ.

Πέραν του Μπαγκλαντεσιανού, οι Αρχές έχουν θέσει στο στόχαστρό τους και τον Πακιστανό συγκάτοικό του. Υλικό από κάμερες ασφαλείας από διπλανές κατοικίες δείχνουν τον Μπαγκλαντεσιανό να μπαίνει με την 27χρονη στο σπίτι του. Ωστόσο, ο συγκάτοικός του υποστήριξε στις Αρχές ότι ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο, με την αστυνομία να πιστεύει ότι λέει ψέματα.

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία που προέρχονται από την ανάλυση γενετικού υλικού, καθώς DNA της Αναστάζια βρέθηκε στο σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού. Ήδη, τις προηγούμενες ημέρες, οι Αρχές είχαν πάρει γενετικό υλικό της από το δωμάτιό του.

Ένα άλλο ζήτημα αφορά στο κινητό της Αναστάζια, που εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στο Μαρμάρι από έναν άνδρα, ο οποίος εργάζεται ως σεκιούριτι. Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι από το κινητό είχε αφαιρεθεί η κάρτα SIM, γεγονός που ενισχύει το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

Το εγκαταλελειμμένο σπίτι ωστόσο που βρέθηκε το κινητό δεν έχει καμία σχέση με το τελευταίο στίγμα που έδωσαν οι κεραίες, στην περιοχή Τιγκάκι, στις 4:16 τα ξημερώματα της 13ης Ιουνίου, αλλά ούτε και με το σημείο που είπε ο Μπαγκλαντεσιανός ότι άφησε την 27χρονη. Αντίθετα, εντοπίστηκε πολύ κοντά στο σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού- περίπου 500 μέτρα- με τις αστυνομικές Αρχές να πιστεύουν ότι κάποιος το πέταξε εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Κυριακής εθελόντρια από την ελληνική ομάδα διάσωσης που πήραν μέρος στις έρευνες βρήκαν τη σορό της άτυχης 27χρονης στην περιοχή των Αλυκών, ανάμεσα σε χόρτα. Η σορός της εντοπίστηκε γυμνή, ανάμεσα σε κλαδιά, με το μισό της σώμα σκεπασμένο με σακούλα και το άλλο μισό σκεπασμένο με αρμυρίκια και κλαδιά.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν βρέθηκε γονιδιακή μετάλλαξη που κληρονομείται» – Η κατάθεση γενετιστή

Κως: «Θέλω 10 λεπτά με τον 32χρονο» – Το ξέσπασμα του αδελφού της 27χρονης

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Μετακομίζει σε «διαστημικό» σπίτι στο Ψυχικό – Λειτουργούν όλα ηλεκτρονικά (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 08:00