search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 20:52
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Pulse (β’ μέρος): Αμετάβλητα τα ποσοστά των κομμάτων, «τσιμπάει» μισή μονάδα το ΚΚΕ

23.06.2023 20:44
kalpes new

Στις 19 ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε χθες η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Τη σταθεροποίηση των ποσοστών που συγκεντρώνουν τα κόμματα ανέδειξε το δεύτερο μέρος της, που παρουσιάστηκε σήμερα, λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης την Κυριακή το πρωί στις 7.

Η έρευνα έδειξε ότι παραμένει αμετάβλητο το ποσοστό των ψηφοφόρων που δεν έχουν καταληξει στην επιλογή τους (5,5%), όπως και τα ποσοστά των κομμάτων. Πιο αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να εξασφαλίζει την αυτοδυναμία, με διαφορά 19% από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ιδιο σταθερά παραμένουν τα ποσοστά και των υπολοίπων κομμάτων, με εξαίρεση το ΚΚΕ, το οποίο δείχνει να «τσιμπάει» μισή μονάδα, ανεβαίνοντας από το 6,5%, στο 7%.

Η Νέα Δημοκρατία, και στο δεύτερο μέρος της έρευνας, διατηρεί το ποσοστό της στο 37,5%, αλλά και τη διαφορά των 19 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επίσης παραμένει στο 18,5%.

Σταθερά παρουσιάζονται τα ποσοστά των κομμάτων και με την κατανομή των αναποφάσιστων. Το εύρος της ΝΔ ξεκινά από 37,8% και φτάνει στο 43,8%, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά από 17,8% και φτάνει στο 22,8%.

Τα στοιχεία της έρευνας αναδεικνύουν ως βασικό σενάριο την 7κομματική Βουλή, ενώ στο β’ μέρος της δημοσκόπησης φαίνεται να «παγιώνεται» και ο αριθμός των εδρών που  θα καταλάβει το κάθε κόμμα.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Fake News όσα ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ για τη Λούκα Κατσέλη

Τσίπρας στον ANT1: Ζήτημα σταθερότητας ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ – Θα είμαι παρών και την επόμενη μέρα

Δημοσκόπηση Marc: Στις 21,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 20:52