search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 07:23
MENU CLOSE

Εκλογές 2023: Στο 40,77% η συμμετοχή στις 17:00 – 8% χαμηλότερα από τον Μάιο

25.06.2023 17:23
ekloges-new

Μειωμένη συμμετοχή της τάξης του 8% σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Μάη δείχνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία που γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές μέχρι τις 17:00 ανέρχεται σε ποσοστό 40,77%.

Το ποσοστό αυτό είναι κατά 8% χαμηλότερο σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου.

«Τον Μάιο στην ίδια χρονική στιγμή η συμμετοχή ήταν 48,76%, δηλαδή έχουμε μία απόκλιση της τάξεως του 8%», ανέφερε ο κ. Σταυριανουδάκης.

«Υπολείπονται περίπου δύο ώρες, δυόμιση σε σχέση με τα αποτελέσματα που ανακοινώσαμε, για να δούμε πού θα καταλήξει η συμμετοχή των ψηφοφόρων στη ημερινή εκλογική διαδικασία. Θα πρέπει να περιμένουμε, δεν είναι μικρό το ποσοστό σε σχέση με αυτό που ήταν πριν από ένα μήνα», εξήγησε.

Τι ώρα θα βγει το exit poll

Οι κάλπες κλείνουν στις 19:00 και ακολουθεί η καταμέτρηση των ψήφων. Την ίδια ώρα θα ακολουθήσει το πρώτο exit poll. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος μεταδίδει το αποτέλεσμα του εκλογικού του τμήματος απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών μέσω συσκευής τάμπλετ. Με αυτό τον τρόπο μειώνονται σημαντικά οι χρόνοι του πρώτου ασφαλούς και του τελικού αποτελέσματος, καθώς και της σταυροδοσίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, εικόνα για πάνω από το 10% της επικράτειας θα υπάρχει μέχρι τις 20:30, ενώ έως τις 22:00 αναμένεται να έχει ενσωματωθεί το 80% – 90% των εκλογικών αποτελεσμάτων πανελλαδικά.

Διαβάστε επίσης:

Γεράκης (MARC): «”Θρίλερ” με τα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή»

Εκλογές 2023: Ψήφισε στην Αθήνα ο Ιωάννης Σαρμάς (Video)

Εκλογές 2023: Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 07:22