search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 11:59
MENU CLOSE

Απίστευτο βίντεο: Φάλαινα κολυμπάει δίπλα σε καγιάκερ στα ρηχά

26.06.2023 17:28
falaina australia

Δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του αυτή τη βόλτα με το καγιάκ ένας Αυστραλός, που κωπηλατώντας στην ανατολική ακτή του Σίδνεϊ είδε ξαφνικά δίπλα του μία μεγάπτερη φάλαινα, η οποία έδειχνε να διασκεδάζει κι εκείνη τη βόλτα της.

Ο καγιάκερ κωπηλατούσε από την παραλία Ταμαράμα προς την Κούτζι και απολάμβανε την θάλασσα. Χωρίς να το καταλάβει άρχισε να τον ακολουθεί η φάλαινα, η οποία γρήγορα έφτασε δίπλα του, ακολουθώντας τον μέχρι τα ρηχά.

Τις σκηνές κατέγραψε με drone και το βίντεο ανέβηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από την ομάδα DroneSharkapp.

Η φάλαινα έδειξε πολύ καλή διάθεση ακολουθώντας τον καγιάκερ και μάλιστα όπως σχολίασε κάποιος στα social «είναι σαν φιλαράκια που κολυμπούν μαζί».

Εκατοντάδες φάλαινες έχουν εντοπιστεί ανοιχτά των ακτών του Σίδνεϊ αυτόν τον μήνα, καθώς ακολουθούν την ετήσια μεταναστευτική οδό προς τα βόρεια, από τα νερά της Ανταρκτικής.

Οι θαλάσσιοι βιολόγοι παρατηρούν μάλιστα ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των φαλαινών που μετακινούνται προς τα βόρεια και το αποδίδουν σε μια σειρά από παράγοντες, όπως το φαινόμενο Ελ Νίνιο και η αναζήτηση τροφής σε πιο φιλικό περιβάλλον, καθώς μεγαλώνουν και εκπαιδεύουν τα νεογέννητα φαλαινάκια.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023 – Γαλλικά ΜΜΕ: Τι σχολιάζουν για τη νίκη Μητσοτάκη και την ενίσχυση της Ακροδεξιάς

Aίγυπτος: Κτήριο κατέρρευσε στην Αλεξάνδρεια – Οι αρχές αναζητούν επιζώντες (videos)

Υποβρύχιο Titan: Έρευνα από το αμερικανικό λιμενικό για τα αίτια της ενδόρρηξης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 11:58