search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:55
MENU CLOSE

Cegeka: «Στήνει» κέντρο διανομής στην Ελλάδα – Αρχική επένδυση 20 εκατ. ευρώ σε γραφεία και προσωπικό

30.06.2023 11:45
cegeka

Βάση στην Ελλάδα αποκτά ο διεθνής όμιλος  παροχής υπηρεσιών Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ICT) Cegeka με στόχο να επεκτείνει τις δραστηριότητες του και στη χώρα μας αλλά σε πρώτη φάση να δημιουργήσει ένα hub (κέντρο διανομής) για να αναπτύσσει τα project των 2.500 περίπου πελατών του από τη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα θα γίνει η τέταρτη χώρα στο δίκτυο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διανομής της Cegeka, μετά τη Ρουμανία, τη Μολδαβία και την Τσεχία

Για το σκοπό αυτό ο όμιλος με έδρα το Βέλγιο ο οποίος το 2022 έφτασε να έχει τζίρο 871 εκατ. ευρώ και 6.000 υπαλλήλους στις 13 χώρες που έχει παρουσία, αποφάσισε να επενδύσει αρχικά το ποσό των 20 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία «στρατηγείου» στην Ελλάδα με την πρόσληψη 300 υπαλλήλων σε βάθος τριετίας, εκ των οποίων τα 25-30 άτομα θα μπουν στην εταιρεία μέσα στο 2023.

Αυτή η ανάπτυξη σηματοδοτεί, σύμφωνα με τη διοίκηση τη δέσμευση της Cegeka να αξιοποιήσει τη δεξαμενή ταλέντων Πληροφορικής της Ελλάδας και να ενισχύσει το δυναμικό της στην Ευρώπη.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη του ομίλου ο λόγος που ήρθαν στην Ελλάδα είναι ότι θεωρούν πώς η χώρα έχει σημαντικό αριθμό αξιόλογων εργαζομένων με καλές σπουδές και όχι απαραίτητα μόνο στην τεχνολογία, ενώ υπάρχει πολύς κόσμος που έχει φύγει στο εξωτερικό ο οποίος ψάχνει την ευκαιρία να επιστρέψει.

Η Cegeka όπως αναφέρεται και πιο πάνω δεν έχει στόχο μόνο να εξυπηρετεί τα project του εξωτερικού από την Ελλάδα αλλά από το 2025 και μετά θα αναπτύξει εμπορική δραστηριότητα και στη χώρα μας.

Αυτό μπορεί να γίνει μέσω οργανικής ανάπτυξης αλλά και μέσω εξαγορών startups ή άλλων εταιριών τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται ήδη στην ελληνική αγορά.

Η επέκταση της Cegeka στην Ελλάδα θα βασιστεί σύμφωνα με τον επικεφαλής Tom De Vos σε έναν συνδυασμό εξειδικευμένων επαγγελματιών πληροφορικής, εταιρικής κουλτούρας και επιχειρηματικότητας. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο οι αξίες της εταιρείας για τον σεβασμό, την αυθεντικότητα και την ανάπτυξη των ανθρώπων παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την απόφαση. «Δεσμευόμαστε για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, που προωθεί την εξέλιξη και την ανάπτυξη των εργαζομένων. Με την περήφανη ιστορία δεξιοτεχνίας και δημιουργικότητας της Ελλάδας, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το ταλαντούχο εργατικό δυναμικό της χώρας για να προωθήσουμε την καινοτομία και την αριστεία. Αναμένοντας να φτάσουμε τους 300 εργαζόμενους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε τον πλούτο των ταλέντων πληροφορικής στην Ελλάδα για να ενισχύσουμε τη δραστηριότητά μας στην Ευρώπη», λέει ο Tom De Vos, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διανομής της Cegeka.

Το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης της Cegeka στην Ελλάδα

Το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης της Cegeka στην Ελλάδα περιλαμβάνει πολλά βασικά στάδια. Η Cegeka έχει ήδη ιδρύσει μια νομική οντότητα και ένας υπεύθυνος προσλήψεων θα αναλάβει να την στελεχώσει με εξειδικευμένους επαγγελματίες πληροφορικής που ταυτίζονται με τις αξίες της Cegeka. Παράλληλα, αναζητείται επαγγελματικός χώρος γραφείων στην Αθήνα για να προσφέρει το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον. Η διαδικασία των προσλήψεων θα ξεκινήσει για την κάλυψη 15 ανοιχτών θέσεων, που καλύπτουν διαφορετικούς ρόλους και τεχνογνωσία στον τομέα της Πληροφορικής. Οι απλοποιημένες διαδικασίες στελέχωσης θα εξασφαλίσουν την ομαλή ενσωμάτωση των νέων εργαζομένων, θέτοντας τις βάσεις για την επιτυχία τους.

Ταυτόχρονα, η Cegeka θα εξερευνήσει ενεργά την τοπική αγορά, αναζητώντας εμπορικές ευκαιρίες. «Αυτή η στρατηγική έρευνα θα περιλαμβάνει τον εντοπισμό πιθανών συνεργασιών, έργων και συνεργασιών που ευθυγραμμίζονται με το όραμα της Cegeka, συμβάλλοντας στην ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά», εξηγεί ο Tom De Vos.

Διαβάστε επίσης:

Cerved Property Services: Πέφτει ο όγκος συναλλαγών, αλλά οι τιμές αυξάνονται στα ακίνητα

Dimand: Στρέφεται και στην κατασκευή διαμερισμάτων – Στο 1,16 δισ. τα υπό ανάπτυξη project

Lamda Malls: Στα μέσα του 2024 στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Στο 1,4 δισ. οι προπωλήσεις σπιτιών στο Ελληνικό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:54