search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 17:51
MENU CLOSE

Wagner: Η ανταρσία του Πριγκόζιν… εκτόξευσε τις τιμές «αναμνηστικών» της παραστρατιωτικής οργάνωσης (videos)

30.06.2023 12:47
wagner_3006_1460-820_new
credit: AP

Στα ύψη πήγαν οι τιμές διάφορων «αναμνηστικών» με το έμβλημα της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, μετά την αποκαλούμενη «ανταρσία κατά του Πούτιν». Το πιο χαρακτηριστικό από όλα είναι το έμβλημα της παραστρατιωτικής οργάνωσης -ένα κρανίο με μαύρο και κόκκινο φόντο- που αποτυπώνεται σε διάφορα αντικείμενα που πωλούνται διαδικτυακά.

Στα σχετικά σχόλια στα ρωσικά social media, οι αγοραστές εκφράζουν μάλιστα την υποστήριξή τους στους άνδρες της Wagner.

Στη μεγαλύτερη ρωσική διαδικτυακή υπηρεσία πωλήσεων Wildberries, φαίνεται πως μέσα σε μία εβδομάδα οι τιμές για τα αναμνηστικά με το σήμα της Wagner εκτοξεύτηκαν στα ύψη, μετά την απόπειρα του Γεβγκένι Πριγκόζιν να στείλει τους άνδρες του προς την Μόσχα.

Λίγες ώρες μετά την είσοδο στην πόλη Ροστόφ-ον-Ντον και την προαναγγελία της πορείας προς την Μόσχα, ο Πριγκόζιν συμφώνησε με τον λευκορώσο πρόεδρο να σταματήσει κάθε κίνηση εναντίον των ρωσικών δυνάμεων και να καταφύγει στη Λευκορωσία. Αν και οι μισθοφόροι της Wagner δεν εμφανίζονται έκτοτε σε ρωσικές πόλεις, αρκετοί Ρώσοι πολίτες εκφράζουν τον θαυμασμό τους αγοράζοντας αναμνηστικά με το έμβλημα της οργάνωσης.

Ένα σήμα της Wagner με το χαρακτηριστικό κρανίο, το οποίο μπορεί να ραφτεί πάνω σε ρούχα,  έφτασε να πωλείται 525 ρούβλια (6 δολάρια), τις τελευταίες μέρες, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα η τιμή του ήταν 294 ρούβλια (3,36 δολάρια).

Επίσης ένα μαύρο μπλουζάκι με την εικόνα ενός μισθοφόρου της Wagner που κρατάει βιολί, εκτοξεύτηκε στα 1.650 ρούβλια (18,80 δολάρια), από τα 1.236 ρούβλια (14,10 δολάρια).

«Λόγω της κατάστασης στη χώρα οι πωλήσεις είναι μεγάλες», έγραψε στον λογαριασμό της στα social media μία θαυμάστρια της παραστρατιωτικής οργάνωσης, η Τατιάνα.

Οι Ρώσοι αγοράζουν επίσης μπρελόκ για κλειδιά με το σήμα της Wagner από το ρωσικό διαδικτυακό κατάστημα Ozon.

«Πολύ ωραίο και γνήσιο μπρελόκ. Στη μνήμη όλων εκείνων από τη Wagner που έχουν σκοτωθεί», έγραψε ένας αγοραστής, που αξιολόγησε με πέντε αστέρια το προϊόν.

«Η Ιδιωτική Στρατιωτική Εταιρία Wagner είναι η καλύτερη. Καλή σας τύχη παιδιά. Η σημαία είναι άριστη», έγραψε ο Βλαντίμιρ, που προτίμησε να αγοράσει μία σημαία με το έμβλημα της παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Ταυτοποιήθηκε ο τουρίστας που χάραξε τοίχο στο Κολοσσαίο – Ποιος είναι (Video/Photo)

Άρης: Ο μυστηριώδης βράχος που πυροδότησε τη φαντασία των επιστημόνων – Έχει σχήμα… ντόνατ (photo)

Τουρκία – ΜΜΕ προς Κιλιτσντάρογλου: Φύγε όπως ο Τσίπρας (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 17:51