search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:42
MENU CLOSE

Δυσαρέσκεια για τον περιορισμό «ανάγνωσης» των tweets – Αύξηση νέων χρηστών σε εναλλακτικές πλατφόρμες

03.07.2023 18:56
twitter

Το Twitter του Έλον Μασκ έθεσε προσωρινό όριο στον αριθμό των tweets που μπορούν να βλέπουν οι χρήστες κάθε μέρα, μια κίνηση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειες του κοινωνικού δικτύου να προσελκύσει διαφημιστές.

Το όριο, που επιβλήθηκε για την «αντιμετώπιση ακραίων επιπέδων απόσυρσης δεδομένων και χειραγώγησης συστήματος», είναι η πρόσφατη αλλαγή στο Twitter, το οποίο εξαγοράστηκε πέρυσι από τον Μασκ για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πώς επηρεάζουν οι αλλαγές τους χρήστες;

Οι χρήστες δεν μπορούν να δουν tweets χωρίς να συνδεθούν στην πλατφόρμα. Οι επαληθευμένοι λογαριασμοί μπορούν πλέον να διαβάζουν 6.000 αναρτήσεις την ημέρα, οι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί 600 δημοσιεύσεις και οι νέοι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί 300 δημοσιεύσεις. Μετά από αυτό, οι χρήστες λαμβάνουν ένα μήνυμα που λέει «υπέρβαση του ορίου».

Ο Μασκ είπε ότι το όριο θα αυξηθεί «σύντομα» σε 10.000 για επαληθευμένους χρήστες, 1.000 για μη επαληθευμένους και 500 για νέους μη επαληθευμένους.

Φαίνεται πως ο Μασκ πιέζει με όλους τους τρόπους προκειμένου να ωθήσει περισσότερους χρήστες στην ανανεωμένη – και επί πληρωμή – υπηρεσία επαλήθευσης του Twitter. 

Γιατί ο Μασκ έβαλε το όριο;

Ο Μασκ είπε ότι τα όρια θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση άντλησης τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων από το Twitter από σχεδόν όλους – από εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης και νεοσύστατες επιχειρήσεις έως τεχνολογικούς κολοσσούς.

Η τεχνολογία πίσω από τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT, εκπαιδεύεται αντλώντας τεράστιες ποσότητες δεδομένων που λαμβάνονται από το Διαδίκτυο και ο Μασκ επιχειρεί να ανακόψει αυτό το εγχείρημα.

Τι λένε οι χρήστες;

Αρκετοί χρήστες του Twitter διαμαρτυρήθηκαν, με τα #TwitterDown και RIP Twitter να εμφανίζονται ψηλά στα δημοφιλή θέματα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες δύο ημέρες.

Τα όρια επηρεάζουν ιδιαίτερα τους λογαριασμούς που λειτουργούν από πρακτορεία ειδήσεων, και δημοσιογράφους, καθώς βασίζονται σε χιλιάδες tweets κάθε μέρα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ δήλωσε ότι ενδέχεται να μην μπορεί να δει αναρτημένες αναφορές στο Twitter για έντονες καιρικές συνθήκες και σχετικές ζημιές και ζήτησε από τους συνδρομητές να… χρησιμοποιήσουν τους αριθμούς τηλεφώνου των κεντρικών γραφείων της.

Ποιες είναι οι εναλλακτικές;

Οι πλατφόρμες που μοιάζουν με το Twitter όπως το Bluesky και το Mastodon είναι οι κύριες εναλλακτικές. Οι πλατφόρμες αυτές, σύμφωνα με το Reuters, είδαν μια αύξηση στους χρήστες και τη δραστηριότητα αμέσως μετά την ανακοίνωση των ορίων από τον Μασκ.

Η Bluesky, μια πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από τον συνιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey και τώρα βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία beta, είπε ότι είδε «υψηλή επισκεψιμότητα» το Σάββατο και ότι σταμάτησε προσωρινά τις νέες εγγραφές.

Η Mastodon είδε επίσης τη βάση ενεργών χρηστών της να αυξάνεται κατά 110.000 εκείνη την ημέρα, δήλωσε ο δημιουργός και διευθύνων σύμβουλός της Eugen Rochko.

Διαβάστε επίσης:

Πορεία μουσουλμάνων στην Πάφο με το κοράνι στο χέρι – Τι δήλωσε ο δήμαρχος

Ρωσία: Πετρελαιοκηλίδα απειλεί να προκαλέσει περιβαλλοντική καταστροφή

Όταν ο Κρόνος έλαμψε στον φακό του James Webb – Εκπληκτική φωτογραφία από τη NASA

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:42