search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 09:31
MENU CLOSE

Κρήτη: «Καμία ενημέρωση, ούτε για το κόστος θεραπείας» καταγγέλλει η μητέρα του 22χρονου εγκαυματία

03.07.2023 20:17
KRETE
Screenshot Mega

«Τον άφησαν αβοήθητο» λέει η μητέρα του 22χρονου που κάηκε με λάδι ενώ εργαζόταν ανασφάλιστος στην Κρήτη. Όπως αναφέρει η ίδια «δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά με τις νόμιμες αποδοχές, ούτε και για το κόστος θεραπείας».

«Έχει πάρα πολύ πόνο, πολλές φορές τυχαίνει το βράδυ που πέφτω για ύπνο να έχω αφόρητους πόνους. Δεν μιλάμε απλά για βραστό νερό, μιλάμε για καυτό λάδι». Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο 22χρονος Βαγγέλης τα όσα βιώνει καθημερινά από τότε που υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι στα χέρια και στο πρόσωπο, στην κουζίνα ξενοδοχείου στη Κρήτη, όπου εργαζόταν ανασφάλιστος. Ο ίδιος είχε ενημέρωσει τους προϊσταμένους του ότι δεν μπορεί να μεταφέρει την κατσαρόλα, αλλά εκείνοι επέμεναν. Μετά τον τραυματισμό του μάλιστα όχι μόνο δεν κάλεσαν ασθενοφόρο αλλά τον έβαλαν στο ψυγείο με τα κρέατα.

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση»

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη ότι το θέμα λύθηκε και ότι μετά από παρέμβαση της Επιθεώρησης «ο εργαζόμενος συμφωνήθηκε να εισπράξει τα δεδουλευμένα και όποιες άλλες νόμιμες αποδοχές και η επιχείρηση να καλύψει τα έξοδα θεραπείας του», οι δηλώσεις της μητέρας του 22χρονου είναι καταπέλτης.

Μιλώντας στο Mega, η κ. Φαμπρικαράκη όχι μόνο είπε ότι η οικογένεια του παιδιού δεν έχει καμία ενημέρωση, αλλά ότι και η συμπεριφορά των ανθρώπων του ξενοδοχείου με τους οποίους επιχείρησε να μιλήσει ήταν απερίγραπτη:

«Βγήκε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, είπε ότι το παιδί έχει τακτοποιηθεί όσον αφορά τα οικονομικά, ότι έχει γίνει πρόσληψη, ότι του έβαλαν τα ένσημα, ότι, ότι, ότι…Εμείς προσωπκά δεν έχουμε καμία ενημέρωση από αυτούς τους ανθρώπους. Μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη χωρίς να ξέρουμε ότι είναι ο ίδιος, ήταν πολύ κυνικός, πολύ ειρωνικός, δεν ξέρω αν θα γίνει μέσα στην εβδομάδα ή αυτή που μπαίνει, αλλά εμείς προσωπικά δεν έχουμε καμία ενημέρωση».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου έχει δηλώσει την πρόθεσή της να καλύψει τα έξοδα του εγκαυματία.

«Τους εκλιπαρούσε να καλέσουν ασθενόφορο»

«Πάμε σε κλιματιζόμενη αίθουσα για να μην πονάς» είπαν στον εγκαυματία. Το παιδί όταν το καυτό λάδι έπεσε πάνω του, τους εκλιπαρούσε να καλέσουν ασθενόφορο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά του απάντησαν πως θα του φέρουν το δικό τους γιατρό.

«Κι ήρθε μετά από μια ώρα ο δικός του γιατρός, μετά από μισή ώρα τους έστειλαν για να βρουν αλοιφή και μετά του είπαν ”πάμε σε κλιματιζόμενη αίθουσα” για να μην πονάει τόσο πολύ από τα εγκαύματα. Φανταστείτε να είναι το δικό σας παιδί εκεί μέσα» είπε η μητέρα του.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: «Το νερό έφτασε στο στήθος του γιατί είναι κοντός» λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar

Εξαφάνιση ανηλίκου: Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον Κορυδαλλό

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν μου έχει συμβεί ξανά αυτό» δήλωσε νοσηλεύτρια του Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 09:30