search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:10
MENU CLOSE

Μάχη για την πρωτοκαθεδρία στην ακροδεξιά πολυκατοικία

05.07.2023 16:51
AKRODEKSIA-VOULI-1-NEW

Πυρά εξαπέλυσαν οι «Σπαρτιάτες» κατά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, τον οποίο κατηγορούν για πατριδοκαπηλία.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος επιχείρησε χθες να προπορευτεί της κοινοβουλευτικής κούρσας που ξεκινάει για τα τρία δεξιότερα κόμματα, καταθέτοντας στη Βουλή πέντε προτάσεις για σύσταση εξεταστικών επιτροπών.

Οι Σπαρτιάτες σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής: «Ο κ.Βελόπουλος τρέφει χίμαιρες για έναν δήθεν ηγετικό ρόλο στον πατριωτικό χώρο.

Ζητά εξεταστική επιτροπή για μια χρονική περίοδο που ανήκε ο ίδιος στη Ν.Δ πριν καν ιδρύσει το κόμμα του.

Επίσης ζητά εξεταστική επιτροπή για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων με την οποία ο ίδιος συμφώνησε και υπέγραψε. (Πρακτικά της Βουλής, 10/3/2020).

Επιπροσθέτως, ο χαρακτηρισμός για την προδήλως ετεροβαρή προς τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία των Πρεσπών την οποία ο κ. Βελόπουλος είχε αναφέρει κατά το πρόσφατο παρελθόν ως «καλή Συμφωνία» και ότι δεν ήταν δήθεν προδοσία επαναβαφτίστηκε μόλις χθες, Τρίτη 4 Ιουλίου 2023, ως «επαίσχυντη».

Η υποκριτική πρωτοβουλία της σύστασης εξεταστικών επιτροπών ελήφθη αμιγώς για λόγους εντυπωσιασμού και άγρας δημοσιότητας άνευ ουσίας και σοβαρότητας.

Λέμε «όχι» στην εκ του ασφαλούς πατριδοκαπηλία του κ. Βελόπουλου».

Πέντε εξεταστικές προτείνει ο Βελόπουλος

Την Τρίτη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σε ανάρτησή του έκανε λόγο για «ραγδαίες εξελίξεις στον πατριωτικό χώρο» και ενημέρωσε ότι κατέθεσε πρόταση για σύσταση εξεταστικής έρευνας για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, τις τραγωδίες σε Τέμπη και Μάτι αλλά και για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «Η Ελληνική Λύση, πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις της, κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα πέντε (5) προτάσεις για σύσταση αντίστοιχων Εξεταστικών Επιτροπών, κατά τα άρθρα 68 παράγραφος 2 του Συντάγματος και 144 επί του Κανονισμού της Βουλής».

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις της Ελληνικής Λύσης «αφορούν την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για κάθε μία από τις ακόλουθες υποθέσεις:

1. Την διακρίβωση της ζημιάς που επέφερε στο ελληνικό Δημόσιο η διακυβέρνηση του πρώτου εξαμήνου του 2015 και την απόδοση ευθυνών στα μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

2. Την διερεύνηση των επιπλοκών, θανάτων και διαφόρων ασθενειών που προκάλεσε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες το εμβόλιο mRNA και τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών στα μέλη της κυβέρνησης της Ν.Δ.

3. Την διερεύνηση των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων και μη για το μαζικό έγκλημα στο Μάτι.

4. Την διερεύνηση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες υπεγράφη η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, και του καταλογισμού ποινικών ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα, καθώς και την ανάδειξη των λόγων αυτοδίκαιης ακυρότητας της Συμφωνίας.

5. Την διερεύνηση των συνθηκών του μαζικού εγκλήματος των Τεμπών και τον καταλογισμό τυχόν ποινικών ευθυνών σε μέλη της κυβέρνησης της Ν.Δ.»

Ο Στίγκας θέλει να βγει από τη φυλακή ο Κασιδιάρης για να πάνε για… φαγητό

Εντωμεταξύ, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Το Πρωινό» και στον Γιώργο Λιάγκα εμφανίστηκε ως σύγχρονος θεματοφύλακας της ηθικής και των θεσμών, τονίζοντας ότι το να φιλιούνται δύο άνδρες δημόσια δεν είναι ηθικό και προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι δεν θέλει ομοφυλόφιλους στο κόμμα του. Παράλληλα, ανέφερε πως θέλει να γνωριστεί με τον Ηλία Κασιδιάρη, «έχει καλές ιδέες και δεν σκότωσε τον Φύσσα», όπως είπε.

Είπε μεταξύ άλλων ότι τον ενοχλεί «η χαλαρότητα των θεσμών και της ηθικής», επειδή δύο άντρες φιλιούνται δημόσια αλλά ότι δεν τον ενοχλεί ένα φιλί μεταξύ άντρα και γυναίκας «γιατί είναι κάτι το φυσιολογικό».

Ειδικά για τα θέματα γάμου και υιοθεσίας μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών έκανε λόγο για «μοντερνισμό» και για «νέα τάξη πραγμάτων», σημειώνοντας ότι «δεν καταλαβαίνει» γιατί γίνεται αυτή η συζήτηση.

Όπως ισχυρίστηκε ο Στίγκας, ο καταδικασμένος για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» δεν είχε ανάμειξη με τον κόμμα των «Σπαρτιατών» και την ψήφο εμπιστοσύνης, που τους έδωσαν 250.000 πολίτες. «Δεν έχω συναντηθεί ούτε μία φορά με τον Ηλία Κασιδιάρη ούτε ποτέ έχω μιλήσει μαζί του» είπε και σημείωσε ότι «ποτέ δεν ήμουν αγνώμων, όταν ένας άνθρωπος μου έκανε καλό τον ευχαριστούσα και ποτέ δεν τον ξεχνάω».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Βασίλης Στίγκας ανέφερε: «Δεν μπορώ να πω ότι δεν έχει καλές ιδέες ο Ηλίας Κασιδιάρης. Βέβαια, δεν συμφωνώ σε όλα μαζί του, όπως συνέβαινε και με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ή τον Γιώργο Καρατζαφέρη». Είπε επίσης: «Δεν έχω συναντηθεί ούτε μία φορά με τον Ηλία Κασιδιάρη ούτε ποτέ έχω μιλήσει μαζί του», σημείωσε όμως ότι «ποτέ δεν ήμουν αγνώμων, όταν ένας άνθρωπος μου έκανε καλό τον ευχαριστούσα και ποτέ δεν τον ξεχνάω».

Σχετικά με την πρωτόδικη καταδίκη του Ηλία Κασιδιάρη για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ο Πρόεδρος των Σπαρτιατών, αφού επανέλαβε αρκετές φορές ότι δεν είναι νομικός, είπε, μεταξύ άλλων, «σαν πολίτης πως το βλέπω: δεν σκότωσαν κανέναν άνθρωπο, υπήρχαν άλλες καταστάσεις. Εννοώ, ο Κασιδιάρης δεν σκότωσε τον Φύσσα. Το πρωτόδικο δικαστήριο είπε ότι διηύθυνε τη Χρυσή Αυγή που σκότωσε τον Φύσσα. Δεν είμαι νομικός».

«Και ένας φυλακισμένος κομμουνιστής να ήταν και μου έλεγε “σε στηρίζω και συμφωνώ με τις απόψεις σου”, “ευχαριστώ” θα έλεγα, έχω φίλους αριστερούς που συμφωνούμε σε πολλά πράγματα» είπε ο κ. Στίγκας, προσθέτοντας, αναφορικά με την στήριξη του Ηλία Κασιδιάρη στο κόμμα του, ότι «δεν μπορεί κανένας να αφαιρέσει την επιθυμία ενός ανθρώπου, έστω και στη φυλακή, έστω και στο Αλκατράζ».

Συνεχίζοντας τις αναφορές στον Ηλία Κασιδιάρη και το κατά πόσον μπορεί ποτέ να διεκδικήσει εκείνος θέση και ρόλο στους Σπαρτιάτες, ο πρόεδρος του κόμματος είπε «δεν μπήκαμε στη Βουλή μόνο λόγω του Ηλία Κασιδιάρη. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητήσει κάτι ο Κασιδιάρης αν βγει από την φυλακή. Εγώ μπήκα μπροστά με τους Σπαρτιάτες και μας ψήφισαν 250.000 άνθρωποι. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι ένα λαϊκό κίνημα με συμμετοχή όλων των πολιτών. Εγώ είμαι αρχηγός, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν μπορεί να γίνει αρχηγός στο κόμμα. Τους Σπαρτιάτες τους διοικώ εγώ».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε και η επιθυμία του για τον Ηλία Κασιδιάρη ότι «θέλω να βγει (ενν. από την φυλακή), να πάμε να φάμε, να μιλήσουμε, να γνωριστούμε, όπως κάνουν όλοι οι πολιτισμένοι άνθρωποι. Το κόμμα ήταν ένα δίκτυο κοινωνικής δράσης, το έφτιαξα το 2017 και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη το 2020. Δεν έχει μιλήσει κανείς για την φιλανθρωπική δράση μας».

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ κατά των Σπαρτιατών και τις αντιδράσεις για την χωροταξία των κοινοβουλευτικών ομάδων στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Στίγκας είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά, εκτός αν υπάρχει ακροδεξιό κόμμα για να ξεπουλήσουν την πατρίδα μας και να υπογράψουν την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών. Μόνο τότε ήθελε ακροδεξιό κόμμα ο κ. Τσίπρας. Ήταν μαζί με τον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο με τον οποίο έκαναν μαζί αυτά τα εγκλήματα, δεν τον ενοχλούσε η χωροθέτηση τότε».

«Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τις θέσεις που μας έχουν δώσει στη Βουλή, εγώ απλώς είπε ότι θέλουμε να μας βάλουν σε μια θέση να είμαι μπροστά ως αρχηγός κόμματος. Με τον λόγο θα παλέψουμε, όχι με το κάθισμα» προσέθεσε ο επικεφαλής των Σπαρτιατών.

Ανέφερε ακόμη «είμαστε υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά είμαστε ευρωσκεπτικιστές, διότι αλλιώς ξεκίνησε και τώρα καταλήξαμε η ΕΕ να είναι η Γερμανία. Δεν υπάρχει αλληλεγγύη, όπως έλεγε η συνθήκη του Μάαστριχτ για την οποία πανηγυρίζαμε».

Με το «καλημέρα» η Νίκη εναντιώνεται στις αμβλώσεις

Ένα χαρακτηριστικό στίγμα των απόψεων του κόμματός του για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση έδωσε, την Δευτέρα ο επικεφαλής του κόμματος «Νίκη».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Νατσιός ισχυρίστηκε ότι το δικαίωμα της έκτρωσης δεν εδράζεται σε καμία ιατρική και νομική λογική, προσθέτοντας ότι το δημοκρατικό, πατριωτικό κίνημα Νίκη – όπως το χαρακτήρισε- θεωρεί ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα προκλήσεως βλάβης στο έμβρυο.

Πρότεινε παράλληλα να γίνεται στα σχολεία μια… αγωγή αγνότητας, η οποία θα πρέπει να προστεθεί στα διδακτικά βιβλία από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. «Υπάρχουν 102 ενότητες στο Δημοτικό, στα παλιά αναγνωστικά (σήμερα τα λέμε βιβλία γλώσσας) … Δεν υπάρχει ούτε μία ενότητα στην οποία να εκθειάζεται η οικογένεια», όπως υποστήριξε.

Όταν οι δημοσιογράφοι έθεσαν το ερώτησε πώς σχετίζεται η οικογένεια με την αγνότητα, επισημαίνοντας ότι οικογενειάρχες άνθρωποι μπορεί να είναι ταυτόχρονα υπερδραστήριοι σεξουαλικά» κ. Νατσιός επανέλαβε ότι αναφέρεται στο δημοτικό σχολείο, αναρωτώμενος αν είναι κακό να διδάσκεται η αρετή της αγνότητας.

Όσον αφορά στο «ποιόν» του κόμματός του, υποστήριξε ότι δεν είναι θρησκόληπτοι ούτε φασίστες ούτε ακροδεξιοί, αναφέροντας παράλληλα ότι «οι όροι δεξιά και αριστερά εισήχθησαν στην πολιτική ζωή στην Γαλλική Επανάσταση. Νωρίτερα δεν υπήρχαν Έλληνες; Υπήρχαν οι Ρωμιοί, ενώ παλαιότερα είχαμε διάφορα ονόματα. Δεν έχουμε αριστερές και δεξιές παρωπίδες, δεν είμαστε ακροδεξιό κόμμα, απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες. Στενοχωρήθηκα ιδιαίτερα και μας αδικεί ότι μας λένε ακροδεξιούς».

Κατά τον ίδιο, η Εκκλησία έκανε πολύ καλά και πήρε θέση για την σχέση της με την πολιτική και τις εκλογές», δεν ευσταθούν τα περί ρωσικής οικονομικής υποστήριξης στο κόμμα, ενώ δεν υπήρξε και επίσημη στήριξη από την Επιστασία στου Αγίου Όρους.

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν: Αυστηρές συστάσεις για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

Μενδώνη: Εντός του Ιουλίου θα εφαρμοστεί το σύστημα ζωνών επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Νέα παρέμβαση από τον Διονύση Τεμπονέρα – Αιχμή για κόμμα μεγαλομετόχων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:09