search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 20:28
MENU CLOSE

Βασιλιάς Κάρολος: Δεύτερη στέψη, αυτή τη φορά στη Σκωτία (Photos/Videos)

05.07.2023 19:59
karolos scotia

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα γιορτάστηκε κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στη Σκωτία σήμερα.

Ο Κάρολος και η Καμίλα συνοδεύονται από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας σε μια λειτουργία των ευχαριστιών στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τζάιλς, στο πλαίσιο της Βασιλικής Εβδομάδας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, στον βασιλιά απονεμήθηκαν οι «Τιμές της Σκωτίας» – τα παλαιότερα κοσμήματα του στέμματος στον κόσμο – και νέα μουσική γράφτηκε ειδικά για την περίσταση.

Πριν από τη λειτουργία, η πομπή αναχώρησε από το Κάστρο του Εδιμβούργου για να βρεθεί στην πλατεία του Δυτικού Κοινοβουλίου. Η πομπή αποτελείτο από περίπου 100 άτομα που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές πτυχές της ζωής της Σκωτίας.

Η Καμίλα φόρεσε ένα μακρύ λευκό φόρεμα του Βρετανού σχεδιαστή Μπρους Όλντφιλντ. O Όλντφιλντ, τον οποίο εμπιστεύεται για πολλά χρόνια, σχεδίασε επίσης τη στολή της στέψης που φόρεσε τον Μάιο.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ, γνωστοί στη Σκωτία ως Δούκας και Δούκισσα του Ρόθσεϊ, έφτασαν στον καθεδρικό ναό στη βασιλική Rolls-Royce.

Ωστόσο, ούτε αυτή τη φορά δεν έλειψαν τα παρατράγουδα. Αρκετός από τον κόσμο που συγκεντρώθηκε, γιούχαρε και αποδοκίμαζε φωνάζοντας στον Κάρολο, «Δεν είσαι βασιλιάς μου».

Διαβάστε επίσης:

Αυστραλία: 22χρονος έθαψε την πρώην του ζωντανή επειδή τον απέρριψε

Νέα προσπάθεια του Ιράν για ρεσάλτο σε ελληνόκτητο πλοίο – Απετράπη από το ναυτικό των ΗΠΑ

«Καίγεται» ο πλανήτης: Τα ρεκόρ ζέστης που σπάνε το ένα μετά το άλλο και η επιστροφή του Ελ Νίνιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 20:14