search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 05:37
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης: Θα προμηθευτούμε καινούργια πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα

07.07.2023 13:39
mitsoakis_kikilias

Για «κοσμογονία» ως προς τα διαθέσιμα μέσα για την αντιμετώπιση όλων των κρίσεων που η κλιματική αλλαγή προκαλεί, με έμφαση στις δασικές πυρκαγιές, μίλησε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, την τρίτη από την ορκωμοσία της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τον μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό σχετικά με τις πολύ σημαντικές επενδύσεις οι οποίες γίνονται στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, με πλήρη αξιοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ και από το Ταμείο Ανάκαμψης», προσθέτοντας ότι «μέσα στα επόμενα χρόνια θα προμηθευτούμε καινούργια αεροσκάφη, καινούργια ελικόπτερα, πολλά καινούργια μέσα για το Πυροσβεστικό Σώμα. Και αυτή είναι μία αναγκαία επένδυση η οποία επιβάλλεται να κάνουμε, καθώς πρώτο μας μέλημα είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της ανθρώπινης περιουσίας, αλλά φυσικά και του φυσικού μας περιβάλλοντος».

Ειδικά για το ζήτημα των πυρκαγιών, ο πρωθυπουργός φάνει να εμμένει στις τακτικές που είχαν ακολουθηθεί τα προηγούμενα χρόνια, λέγοντας ότι «θα έχουμε πυρκαγιές κάθε καλοκαίρι. Το “κλειδί” πάντα είναι η έγκαιρη και η γρήγορη παρέμβαση και σε αυτόν τον τομέα θα εξακολουθούμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά για να γινόμαστε κάθε χρόνο και καλύτεροι», ζητώντας «απόλυτη εγρήγορση όλων έτσι ώστε το φετινό καλοκαίρι να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα» και επισημαίνοντας ότι «έχουμε πια μια κουλτούρα εκκενώσεων, η οποία αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση για τη χώρα. Να επαναλάβω το αυτονόητο: ότι όταν στέλνεται ένα μήνυμα 112 είναι για το καλό των πολιτών, πάντα, και το πρώτο μας μέλημα είναι η δική τους προστασία, οπότε οι πολίτες πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες του Υπουργείου και της Πολιτικής Προστασίας».

Υπογράμμισε, δε, ότι «έχουμε προχωρήσει και έχουμε υλοποιήσει έναν πολύ μεθοδικό σχεδιασμό για την αντιπυρική περίοδο την οποία ήδη διανύουμε, με περισσότερα εναέρια μέσα, με περισσότερες δράσεις πρόληψης» και ζήτησε «την απαραίτητη συνεργασία όλων των Δήμων, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει στα πλαίσια του συντονισμού ο οποίος έχει δρομολογηθεί υπό την επίβλεψη του υπουργείου», ενώ διαπίστωσε ότι «υπάρχει πια περισσότερος και καλύτερος συντονισμός» (σημείωσε, μάλιστα, ότι η πολιτεία ανταποκρίθηκε με ταχύτητα κατά την προηγούμενη θητεία της κυβέρνησής του σε ζητήματα πολιτικής προστασίας), και συμπλήρωσε ότι «εκτός από το κομμάτι της παρέμβασης, πια και το κομμάτι της κρατικής αρωγής έχει δείξει σημαντικά δείγματα γραφής και αποκτά πια μια ενιαία στέγη και έναν πολιτικό προϊστάμενο».

Διαβάστε επίσης:

Προγραμματικές δηλώσεις: Κόντρα Σταϊκούρα – Παππά για τα Τέμπη

Προγραμματικές δηλώσεις – Κεραμέως: Μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους

Βίτσας: Την πρώτη φορά θα ψηφίσω Τσακαλώτο – Θα βοηθούσε να πει τη γνώμη του ο Τσίπρας (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01