search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:35
MENU CLOSE

Le Monde: Άρθρο κόλαφος για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ – «Οι πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού σημαδεύτηκαν από τραγωδίες»

12.07.2023 16:09
ekav-new

Τα χρόνια προβλήματα με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και ασθενοφόρων στα ελληνικά νησιά επισημαίνει σε σημερινό δημοσίευμα της η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα επισημαίνει την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και ασθενοφόρων στα ελληνικά νησιά, μεταφέροντας τις ανησυχίες που εκφράζονται σε πολλές ελληνικές περιοχές.

Η άφιξη σχεδόν τριών εκατομμυρίων επισκεπτών στο αεροδρόμιο της Αθήνας μόνο τον Ιούνιο αποτελεί ευλογία για τον σημαντικότερο τομέα της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο οι πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού σημαδεύτηκαν από σειρά ατυχημάτων και τραγωδιών που μαρτυρούν έλλειψη γιατρών και ασθενοφόρων σε πολλά από τα ελληνικά νησιά, των οποίων ο πληθυσμός ενίοτε δεκαπλασιάζεται κατά τη θερινή περίοδο, σημειώνει η Le Monde.

Συνεχίζοντας, η Le Monde υπογραμμίζει ότι για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης η ελληνική κυβέρνηση έχει στείλει πυροσβέστες και στρατιωτικές ενισχύσεις σε 61 περιοχές, νησιά και τουριστικές περιοχές, και έχει δεσμευτεί ότι θα προσλάβει 10.000 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, συμπεριλαμβανομένων 800 οδηγών ασθενοφόρων.

Διαβάστε επίσης:

Μπόρις Τζόνσσον: Τι σχέση έχει ο γιος του με την ελληνική μυθολογία

Μίλαν Κούντερα: Πέθανε ο διάσημος συγγραφέας (photos/video)

Νέα είδη καρχαριών εντοπίζονται στις θάλασσες – Υπάρχουν πάνω από 500 είδη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:30