search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 11:57
MENU CLOSE

Επισκέψεις και… αναβολές για τον Μητσοτάκη, σε φόντο πυρκαγιών

21.07.2023 06:09
mitsotakis

Με την κατάσταση από τις πρόσφατες πυρκαγιές να παραμένει άκρως προβληματική, ο πρωθυπουργός εντούτοις συνεχίζει στο βαθμό που είναι εφικτό τον προγραμματισμό του όσον αφορά στις επισκέψεις του στα υπουργεία.

Έτσι, μετά το ΥΠΕΝ που επισκέφθηκε την Πέμπτη, το πρωί της Παρασκευής εκτός απροόπτου θα συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, σχεδόν πέντε μήνες μετά την τραγωδία στα Τέμπη και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσει όσο γίνεται πιο ομαλά το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Με τα πορίσματα για το δυστύχημα, αλλά και τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης να είναι σε εξέλιξη, θεωρείται δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στο ζήτημα, εξηγώντας τι έχει γίνει ως τώρα και τι θα γίνει από τούδε.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου ότι ο πρωθυπουργός, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από τις πυρκαγιές στη χώρα και μετά από επίσκεψή του στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) της Πολιτικής Προστασίας, δεν θα μεταβεί την Παρασκευή στην Καλαμάτα (επίσκεψη που σύμφωνα με το Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα) και δεν θα παραστεί την Κυριακή στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη.

Και αν η απουσία του Κ. Μητσοτάκη από τη Διάσκεψη της Ρώμης έχει ενδιαφέρον ευρωπαϊκό, καθώς Ελλάδα και Ιταλία – ως χώρες πρώτης υποδοχής – πιέζουν την ΕΕ για συνολική αλλαγή πολιτικής στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, η αναβολή της επίσκεψης στη Μεσσηνία έρχεται σε μια άκρως… ενδιαφέρουσα στιγμή για τα εσωτερικά και ιδίως τα αυτοδιοικητικά του κυβερνώντος κόμματος, καθώς οι πληροφορίες ανέφεραν ότι κατά την επίσκεψή του στο δήμο Μεσσήνης, μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, θα παρουσίαζαν τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων Περιφερειαρχών που υποστηρίζει η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, ο νυν Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, «άστραψε και βρόντησε» σε απολογιστική συνέντευξή του, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «το χρίσμα δόθηκε  σε νέο υποψήφιο (σ.σ. τον Δ. Πτωχό). Εγώ κακά λόγια δεν έχω να πω για κανένα, αλλά το ότι δεν έχει καμία αυτοδιοικητική εμπειρία, ούτε ίδρωσε τη φανέλα για τη ΝΔ, είναι ξεκάθαρο. Μόνο για το ρόλο στο Μαξίμου και το ότι είναι δίπλα στο Σαμαρά, γνωρίζω. […] Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκχωρηθεί στο σύστημα  Σαμαρά. Υπάρχει υβριδική λειτουργία της ΠΟΛΑΝ εδώ».

Η ΝΔ και η κυβέρνηση δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με τα όσα είπε ο Π. Νίκας, ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι δύο δήμαρχοι εντός της… επίμαχης Περιφέρειας, προερχόμενοι από το κόμμα, που είχαν διαγραφεί στο παρελθόν, επέστρεψαν στην… αγκαλιά της Πειραιώς, καθώς με απόφαση του Κ. Μητσοτάκη, τόσο ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, όσο και ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, επανεντάχθηκαν στο κόμμα, παρότι για τη διαγραφή τους η ΝΔ και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος είχαν επικαλεστεί ζήτημα αρχών, ενώ τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ σχολίασαν δηκτικά τις αποφάσεις για τους δύο δημάρχους.

Διαβάστε επίσης:

Υποκλοπές: Απαντήσεις ζητά η αντιπολίτευση για τους 92 αριθμούς που «παγιδεύτηκαν»

Πατούλης για τις φωτιές στην Αττική: Εργαζόμαστε αθόρυβα

Γεραπετρίτης σε Μπλίνκεν: Να οικοδομήσουμε με την Τουρκία πάνω στο θετικό κλίμα, με ανάλογη ανταπόκριση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 11:56