search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:56
MENU CLOSE

Νέα Υόρκη: Γερανός τυλίχτηκε στις φλόγες και κατέρρευσε στο Μανχάταν – 6 τραυματίες

26.07.2023 18:35
Untitled design (8)
twitter NYCFireWire

Φωτιά έπιασε στο ανώτερο τμήμα ενός γερανού οικοδομής, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και να πέσει σε κεντρικό δρόμο του Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Τραυματίστηκαν τέσσερις πολίτες και δύο πυροσβέστες.

Το επικίνδυνο περιστατικό σημειώθηκε κατά τις πρωινές ώρες αιχμής, με τα συντρίμμια του γερανού να πέφτουν βροχή στο έδαφος.

Ειδικότερα, όλα έγιναν περίπου στις 7:30 το πρωί ανάμεσα στην 10η και 11η λεωφόρο, πλησίον του συγκροτήματος Hudson Yards, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως πυροσβέστες και διασώστες, σύμφωνα με το Reuters, ανταποκρινόμενοι στον κίνδυνο της πυρκαγιάς που ξέσπασε πάνω στον γερανό.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης προειδοποίησε τον κόσμο να αποφύγει την συγκεκριμένη περιοχή, ενώ οι γύρω δρόμοι αποκλείστηκαν και η κυκλοφορία στην σήραγγα Λίνκολν προς το Νιού Τζέρσεϊ διακόπηκε.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται η στιγμή της πτώσης. Μάλιστα, φαίνεται το πάνω μέρος του γερανού να σπάει, να αγγίζει σε ένα διπλανό κτίριο και να γκρεμίζεται στο έδαφος, απελευθερώνοντας πυκνό μαύρο καπνό.

Στο συμβάν τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής, έξι άνθρωποι, εκ των οποίων οι δύο ήταν πυροσβέστες και οι άλλοι τέσσερις πολίτες, καθώς έπεσαν πάνω τους γυαλιά και συντρίμμια.

Ο εργάτης που χειριζόταν τον γερανό δεν τραυματίστηκε, αλλά προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά πριν εγκαταλείψει την καμπίνα του γερανού. Όπως εξήγησαν, αξιωματούχοι, η θερμότητα αποδυνάμωσε ένα καλώδιο που στήριζε τον βραχίονα του γερανού, γεγονός που προκάλεσε τη φωτιά.

Διαβάστε επίσης:

Σικελία: Αυτοκίνητα περνούν μέσα από φλόγες -Κάηκε σπίτι την ώρα κηδείας με το φέρετρο μέσα

Κέβιν Σπέισι: Αθώος για όλες τις κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων – Ξέσπασε σε κλάματα

Βέλγιο: Εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη μέσα σε ψυγείο που πέταξαν σε κανάλι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:55