search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 14:56
MENU CLOSE

Περιφέρεια Αττικής: Σε Χαρδαλιά καταλήγει ο Μητσοτάκης – Ερώτημα τι θα κάνει ο Πατούλης

30.07.2023 15:16
patoulis_xardalias

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, φαίνεται πως θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, μετά το «άδειασμα» του Μεγάρου Μαξίμου στον Γιώργο Πατούλη.

Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και αύριο, ωστόσο όλα δείχνουν πως ο υφυπουργός -που υπήρξε επί χρόνια δήμαρχος Βύρωνα- θα είναι το φαβορί και πως η συγγνώμη Πατούλη για το ζεϊμπέκικο δεν έπεισε…

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Νικος Χαρδαλιάς συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο, μόλις επέστρεψε από τα στρατόπεδα που επισκέφθηκε για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας.

Ερωτήματα για τη στάση Πατούλη

Με την απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να τον άρει την υποστήριξη στο πρόσωπό του και να δώσει το χρίσμα της ΝΔ στον Νίκο Χαρδαλιά, το κρίσιμο ερώτημα είναι πλέον πώς θα αντιδράσει ο Γιώργος Πατούλης.

Ουσιαστικά δηλαδή το ερώτημα είναι εάν θα αποδεχθεί την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα αποχωρήσει από τη μάχη του Οκτωβρίου, κλείνοντας και αυτοβούλως τον κύκλο του στην περιφέρεια Αττικής, ή θα κατέβει στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Ο κ. Πατούλης είχε έτσι κι αλλιώς σχεδόν έτοιμο τον συνδυασμό του, με προσθήκες μάλιστα και από άλλους πολιτικούς χώρους, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά.

Στελέχη του στην Περιφέρεια διαμηνύουν μέσω σόσιαλ μίντια ότι παραμένουν πιστά σε αυτόν, αλλά είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα να πάει και κόντρα στην επίσημη επιλογή του κόμματός του.

Θεωρείται βέβαιο ότι θα ασκηθούν πιέσεις από τη ΝΔ προς τον κ. Πατούλη, ώστε να μην στήσει «αντάρτικο», αλλά ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει τη στάση του, ειδικά εάν ένα σημαντικό μέρος των δυνάμεων που έχουν συσπειρωθεί γύρω του, απαιτήσει την αυτόνομη κάθοδο.

Στη ΝΔ, πάντως, εκτιμούν πως ο Γιώργος Πατούλης θα είναι υποψήφιος ακόμη κι αν χάσει το χρίσμα.

Η ανάρτηση Παπανικολάου

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Γλυφάδας με ανάρτησή του στο Facebook έβαλε τέλος στα σενάρια, ανακοινώνοντας πως θα διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Γιώργος Παπανικολάου έγραψε:

«Με όλη μου την αγάπη.

Για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της.

Για όσα ζήσαμε. Για όλα αυτά που πετύχαμε.

Για αυτά που έρχονται.

Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού “Η Γλυφάδα μας”. Τα καλύτερα είναι μπροστά».

Περισσότερα σε λίγο…

Διαβάστε επίσης:

Ξεκίνησε τους ελέγχους ο Χαρδαλιάς: «Θα εγγυηθούμε την ασφάλεια του προσωπικού και του υλικού μας»

Τα σκληρά μαθήματα από τις πυρκαγιές

Αντιμέτωπη με πολλαπλές – πρακτικές και πολιτικές – κρίσεις η κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 14:50