search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:51
MENU CLOSE

Τσακαλώτος: Μπορώ να γίνω πρωθυπουργός και να αντιμετωπίσω τον κ. Μητσοτάκη

30.07.2023 16:11
tsakalwtos

Στις εσωτερικές διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου, μετά την παραίτηση Τσίπρα, και όχι μόνο, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Απαντώντας ερώτηση για το αν πιστεύει πως μπορεί να αναλάβει τα ηνία της χώρας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ένας εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Ναι. Εχω την εμπειρία που μου προσέφερε η συμμετοχή στο Eurogroup, η διαπραγμάτευση και οι συζητήσεις με ανθρώπους όπως ο Ομπάμα, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε».

»Εχω ευρωπαϊκό προφίλ και δικτύωση έξω από την Ελλάδα, κάτι που είναι σημαντικό για έναν πρωθυπουργό. Και φυσικά έχω αποδείξει και στη Βουλή ότι μπορώ να αντιμετωπίσω τον κ. Μητσοτάκη με επιχειρήματα».

«Με τον Τσίπρα έχουμε αμοιβαίο σεβασμό»

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως οι σχέσεις του είναι πολύ καλές. «Εχουμε αμοιβαίο σεβασμό ο ένας για τον άλλον» είπε, αναφέροντας πως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «καλώς παραιτήθηκε για χάρη της υστεροφημίας του».

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Είναι πολύ εργατικός και δίνει έμφαση στην επικοινωνία, βρίσκοντας ειδικούς που βοηθούν πολύ την καμπάνια του. Επίσης δίνει ιδεολογική μάχη, θέτει ζητήματα ξεκινώντας ακόμα και από απλή αφετηρία. Ας πούμε, μιλάει για τον επιχειρηματία με το casual ντύσιμο και το κοστούμι. Αυτή η αναφορά στον πυρήνα της έχει ιδεολογική βάση».

Διαβάστε επίσης:

Περιφέρεια Αττικής: Σε Χαρδαλιά καταλήγει ο Μητσοτάκης – Τέλος το σενάριο Παπανικολάου

Ξεκίνησε τους ελέγχους ο Χαρδαλιάς: «Θα εγγυηθούμε την ασφάλεια του προσωπικού και του υλικού μας»

Τα σκληρά μαθήματα από τις πυρκαγιές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:51