search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:28
MENU CLOSE

Τουρκία: Ελεγχόμενη έκρηξη οβίδων που εντοπίστηκαν σε παραλία της Κωνσταντινούπολης (videos)

02.08.2023 16:58
anadolu_ekrixi_0208_1460-820_new
credit: Anadolu Ajansı

Σε ελεγχόμενη έκρηξη πάνω από 20 οβίδων πυροβολικού στις τουρκικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας, προχώρησαν υποβρύχιες δυνάμεις άμυνας του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu, η ελεγχόμενη έκρηξη έγινε στην παραλία Σοφουλάρ της συνοικίας Σίλε της Κωνσταντινούπολης. Αποκλείστηκε προσωρινά η πρόσβαση στην παραλία.

Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν την έκρηξη να γίνεται στη θάλασσα, λίγα μόλις μέτρα από την παραλία και καπνό να υψώνεται στον ουρανό.

Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, την Κυριακή τουρκικές στρατιωτικές ομάδες καταδύσεων εντόπισαν τουλάχιστον 28 οβίδες πυροβολικού που δεν είχαν πυροδοτηθεί, αφού ένας άνδρας ανέφερε στις αρχές για την ύπαρξη ύποπτων μεταλλικών αντικειμένων.

Οκτώ οβίδες μεταφέρθηκαν στη στεριά με εντολή εισαγγελικών αρχών, για αναγνώριση και καταστροφή τους, πρόσθεσε το γραφείο.

Οι έρευνες των υποβρύχιων δυνάμεων άμυνας επιβεβαίωσαν ότι τα αντικείμενα ήταν οβίδες πυροβολικού που δεν είχαν πυροδοτηθεί, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη.

Δεν δόθηκε καμία εξήγηση για την προέλευση των οβίδων.

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Θα απαγορευτεί η πρόσβαση των ανήλικων στο Internet μέσω κινητών τις νύχτες

Ο (πιθανόν) αρχαιότερος ανθρώπος: H ψηφιακή απεικόνιση μιας γυναίκας που έζησε πριν από 45.000 χρόνια

Το ανατριχιαστικό μήνυμα της Vegan influencer λίγες μέρες πριν πεθάνει από ασιτία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:27