search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 15:30
MENU CLOSE

Δήμος Αθηναίων: Μπακογιάννης, Ζαχαριάδης, Δούκας – Τα συν και τα πλην των τριών υποψηφίων

04.08.2023 08:33
dimos_athinaiwn_ypopsifioi

«Κλείδωσαν» οι υποψηφιότητες για τον δήμο Αθηναίων μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Η μάχη για την πρωτεύουσα θα έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, καθώς τα τρία μεγαλύτερα κόμματα Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ δίνουν χρίσμα στους υποψηφίους τους.

Το topontiki.gr παραθέτει – κατά την εκτίμηση του – τα «συν» και τα «πλην» των τριών μονομάχων που θα διεκδικήσουν τον δήμο της Αθήνας.

Κώστας Μπακογιάννης

ΣΥΝ: Στηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει αέρα μετά και τις εθνικές εκλογές, έχει ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο το οποίο απευθύνεται και σε άλλα ακροατήρια. Στα θετικά προσμετράται και το γεγονός ότι έχει εμπειρία από αυτοδιοίκηση, αρχικά ως δήμαρχος Καρπενησίου, μετέπειτα Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Πλέον διεκδικεί τη δεύτερη του θητεία στην Αθήνα.

ΠΛΗΝ: Αποδέκτης αντιδράσεων των κατοίκων της πόλης για τα ανολοκλήρωτα έργα, τον «Μεγάλο Περίπατο», ο οποίος απέτυχε όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, τον φωτισμό των γειτονιών αλλά και την διακομιδή σκουπιδιών. Η πρώτη του θητεία έχει δεχθεί έντονη κριτική.

Κώστας Ζαχαριάδης

ΣΥΝ: Ένα πρόσωπο το οποίο δεν έχει αντιπαλότητες με τον χώρο της Κεντροαριστεράς, έχει πολιτικό λόγο σύγχρονο, ανήκει στην νέα γενιά στελεχών του κόμματος. Θα είναι επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», της αυτοδιοικητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έχει εμπειρία και γνώση.

ΠΛΗΝ: Δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής Βορείου Τομέα παρά την αναγνωριμότητά του. Δεν γνωρίζει τον δήμο της Αθήνας και της ανάγκες του καθώς δεν είναι κάτοικος της. Δεν αποτελεί ομόφωνη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχει πιέσεις ή συνεχείς εισηγήσεις για τους ανθρώπους θα πρέπει να στελεχώσει στο ψηφοδέλτιο του.

Χάρης Δούκας

ΣΥΝ: Σε αντίθεση με τους αντιπάλους του δεν είναι πολιτικό πρόσωπο και δοκιμάζεται για πρώτη φορά. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του δείχνει ότι θέλει να καινοτομήσει στην Αθήνα καθώς ψηλά στην ατζέντα του είναι η «πράσινη πόλη», ένα θέμα το οποίο λόγω της επιστήμης του υπερτερεί από τους δύο προαναφερόμενους.

ΠΛΗΝ: Δεν είναι αναγνωρίσιμος και θα πρέπει να δημιουργήσει μία παράταξη από την αρχή καθώς το «Αθήνα Τώρα» που είναι η παράταξη του πρέπει να στελεχωθεί το επόμενο διάστημα. Με λίγα λόγια ο κ. Δούκας θα «τρέχει» τόσο για τη δική του υποψηφιότητα όσο και για τη δημιουργία της παράταξης.

Διαβάστε επίσης:

Σκληρό κοινοβουλευτικό πρέσινγκ του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

Επίδειξη ισχύος από τον Μητσοτάκη – Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις οι «καρατομήσεις» Μηταράκη και Πατούλη

ΣΥΡΙΖΑ: Στον Κώστα Ζαχαριάδη το χρίσμα για τον Δήμο Αθηναίων, επικράτησε του Νίκου Φίλη – Τέλος ο Νίκος Παππάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 15:29